"Севиля" грабна трофея в Лига Европа

"Севиля" грабна трофея в Лига Европа | StandartNews.com

Торино. "Севиля" триумфира над "Бенфика" с 4:2 от драматични дузпи във финала на турнира Лига Европа. Изключително инфарктната среща на „Ювентус Стейдиъм" в Торино започна от 21:45 часа българско време и бе поверена на германския рефер Феликс Брих.

120 минути не бяха достатъчни на двата тима да покажат превъзходство. След 0:0 и в първото, и във второто полувреме, резултатът остана същият и след драматичните продължения. Умората си каза думата и футбол почти не се игра в последните минути на даденото време.

СНИМКИ - ТУК!

Родриго Лима откри резултата за "Бенфика" в наказателните удари, а Карлос Бака изравни след изпълнение на първата дузпа за "Севиля". "Проклятието" започна след като Кардосо не успя да реализира след втората дузпа за португалския тим.

Веднага след него Стефано Мбия направи 2:1 в полза на испанците. Бето спаси и третия удар от бялата точка за Бенфика, а Коке даде отново преднина на "Севиля" веднага след това. Луизао бе точен за втория гол за отбора на Унай Емери, а Гамейро разкри крайното 4:2 и така донесе трета титла за "Севиля".

Оспорваната среща започна и продължи до края с остри влизания на футболисти от двата тима. Двубоят бе белязан с груби нарушения и Феликс Брих побърза да вземе мерки. Само в разстояние на две минути той показа жълти картони на Федерико Фасио и Алберто Морено за нарушения срещу Сюлеймани.

Националът от Сърбия получи контузия в рамото и в средата на полувремето беше сменен от Андре Алмейда. В 14-ата минута Бенфика можеше да открие резултата, но Есекиел Гарай бе изчистена в ъглов удар.

Почти през цялата среща "орлите" владееха топката повече, но атаките на "Севиля" бяха по-опасни. В 34-ата минута пред вратата на Бенфика имаше опасност за дузпа, но Феликс Брих даде знак играта да продължи.

Атаките на Бенфика ставаха по-опасни. Първо Макси Перейра бе много близо до това да изненада Бето, но стражът на "Севиля" спаси, а после се справи и с удар на Родриго Морено. Във финала на първото полувреме Николас Гайтан се озова на стрелкова позиция, но реферът прецени, че преди да овладее топката аржентинецът е извършил нарушение срещу Фасио.

Началото на второто полувреме "Бенфика" създаде две силни положения за гол, но напразно. Страхотен пробив на Макси Перейра завърши с пас към Лима, но неговият удар беше избит. Атаката продължи и този път шанс да стреля се откри пред Родриго, но и този път топката не навести вратата на "Севиля".

Минути по-късно крилото на "Севиля" опита нов удар и Облак отново бе на мястото си. Следващите опити на "БенфикаЮ за дузпа бяха подминати от Брих, а Витоло пропусна чудесна възможност да открие в полза на андалусийци. Нов пробив на Витоло донесе напрежение пред вратата на Облак, но кълбото отново не стигна до футболист на "Севиля".

В 71-ата минута Перейра върна топката към свободния Лима, но той не можа да нанесе удар.

Само 13 минути по-късно Лима отново беше на път да опровергае пропуските си, но удърът прехвърли наказателното поле. Минута след Гарай не можа да насочи топката във вратата. Аржентинецът още веднъж се озова в близост до вратата на "Севиля" и това стана малко след изтичането на редовните 90 минути.

В продължението в 99-ата минута на терена се появи Оскар Кардосо. В 102-ата минута Иван Ракитич пусна добър пас към Карлос Бака, който напредна от дясно, стигна до наказателното поле и отправи хубав диагонален удар, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб на Облак.

Португалският тим преди година загуби финала на турнира от Челси, но сега е на път към уникално постижение, тъй като може да спечели четири трофея в рамките на един сезон. „Лисабонските орли" вече станаха шампион на Португалия и взеха Купата на Лигата, а в неделя играят финал и за Купата на страната.

За разлика от Бенфика, който за втора поредна година стигна до финал в Лига Европа, след като отпадна от групите на Шампионската лига, "Севиля" извървя доста по-дълъг път в Европа този сезон. Андалусийският тим започна в третия квалификационен кръг, а след това преодоля и плейофите, за да стигне до груповата фаза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай