Септември обърна Дунав в София

Резерва се превърна в герой за домакините

Септември обърна Дунав в София | StandartNews.com

Отборът на Септември (София) постигна изключително ценен успех. Момчетата на Христо Арангелов победиха с 2:1 Дунав в среща от 19-ия кръг на шампионата. За гостите точен бе Борислав Балджийски в 17-ата минута, но през втората част домакините показаха хъс и повече желание за победата и с голове на Стилиян Николов и резервата Крис Гади столичани се доближиха само на точка от Дунав в класирането. Септември събра актив от 14 точки, а Дунав са с 15.


Срещата започна по-добре за домакините. В 4-ата минута Борис Галчев стреля от пряк свободен удар, но Станислав Антонов успя да избие топката.

В 17-ата минута на срещатата гостите стигнаха до попадение. В негов автор се превърна Борислав Балджийски, който получи подаване от Божидар Васев и с мощен шут от близо 25 метра намери десния ъгъл на вратата. До края на полувремето домакините се опитаха да изравнят. В 34-ата минута Галчев центрира в наказателното поле към Мирослав Будинов, който стреля с глава, но високо над вратата, а малко след това Ишмаел Байду центрира от корнер към Будинов, който чукна леко топката, а Антонов изпусна кълбото, но след това поправи грешката си. Секунди преди края на полувремето Асен Чандъров се опита да накаже грешка на вратаря на “драконите”, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.

Втората част започна определено по-добре за Септември. В 50-ата минута Стилиян Николов изравни резултата с глава след центриране от корнер на Борис Галчев. В средата на второто полувреме гостите претендираха за дузпа, след като Иван Коконов с глава прати топката в ръката на Бенга, но главният съдия не посочи бялата точка. Секунди по-късно дойде пълният обрат в мача. Асен Чандъров изведе резервата Крис Гади, който излезе сам срещу Станислав Антонов и с техничен удар се разписа в мрежата на Дунав. В 78-ата минута Георги Русев опита да вкара трети гол, но кълбото премина встрани от целта.
В 84-ата минута Божидар Васев бе изгонен, след като в рамките на 60 секунди си изкара два жълти картона. В 88-ата минута Антонов спаси тежък удар на Крис Гади при добра контраатака на Септември. Така домакините постигнаха важната победа и грабнаха трите точки на "Васил Левски".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай