Семейна трагедия за Алекс Фъргюсън! Загубата

Какво се случи в семейството му

Семейна трагедия за Алекс Фъргюсън! Загубата | StandartNews.com

Съпругата на легендарния треньор Алекс Фъргюсън - Кати, е починала на 84-годишна възраст, обявиха от семейството. Двамата бяха женени от 1966-а и имат трима синове, 12 внуци и един правнук.

Кати изигра важна роля в живота и кариерата на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед. Заради нея през 2013 година той реши да се оттегли от професията. Тогава почина близначката й и шотландецът избра да бъде близо до нея в тежкия момент.

“Една вечер забелязах как Кати, докато гледаше телевизия, си вдигна погледа нагоре към тавана. Осъзнах, че тя се чувства изолирана”, спомня си Фъргюсън.

През 2002-ра именно дамата разубеди специалиста от плановете му още тогава да се откаже от треньорския занаят. Според мениджъра Кати му била казала следното: “Първо, добре си със здравето. Второ, няма да ми се пречиш из къщата и трето - и без това си твърде млад (60-годишен - б.р.).

През 2018 г. шотландецът претърпя мозъчен кръвоизлив, но след това се възстанови напълно. Направи впечатление, че в последно време той не присъстваше на домакинствата на Манчестър Юнайтед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай