Сечта започна с треньора

Ултраси щурмували офиса на клуба веднага след резила, обрулили ябълка

Сечта започна с треньора | StandartNews.com

От "Левски" не чакаха да се върнат в София, а пуснаха в ход гилотината още в Павлодар. Логично първата глава, която падна, е на треньора Николай Митов. "Ще има сериозна чистка", закани се Наско Сираков и започна. Треньорът бе уволнен на връщане в хотела след трагичното отпадане на "сините" от "Иртиш". "Сините" се провалят в първия европейски кръг за трета поредна година. Болката е още по-голяма заради пресните рани от изпуснатите титла и купа.

Вчера в ранния следобед след края на полета до Астана Наско Сираков обяви официално, че клубът ще има нов треньор. "Едно е сигурно. Митов няма повече да води отбора. Стигнахме единодушно до това решение. Трябва да търсим друг вариант за отбора", заяви спортният директор. Днес той ще представи на Тодор Батков списък с имена, които е набелязал. Според запознати фаворит на Сираков е Александър Янкович. Сърбинът е добре познат на "сините". Той бе помощник на Славолюб Муслин на "Герена". В момента е свободен агент, след като бе освободен от "Цървена звезда" и младежкия национален отбор на Сърбия. "Засега нямам разговори, но съм готов да дойда", обяви Янкович пред "Гонг". Сале, както е известен на всички, разкри, че не изпуска мач на "Левски" по телевизията. "Треньорът може да бъде българин, както и чужденец. Ще видим доколко ще се осъществят идеите ми", обяви Наско Сираков. Самият Тодор Батков запази мълчание. Той отказа да говори за фиаското в Павлодар и за мерките, които ще се вземат. Журналисти го притиснаха във Варна, но не успяха да измъкнат и дума. По традиция и Георги Василев се предложи. "Знам как да измъкна "Левски" от това положение", отсече треньорът, който има две титли със "сините" - 1994 и 1995. Не трябва да бъдат подценявани и шансовете на Тони Здравков, сега директор на школата. Той показа повече от прилични игри с "Ботев" (Враца), макар отборът му да изпадна.

След прибирането в София днес ръководството ще обсъди и точните мерки извън треньорския пост. Очаква се раздялата с играчи и намаляване на заплатите на други предвид участието само в българското първенство.
Първото ново нещо на "Герена" обаче нямаше нищо общо с футбола. "Сините" трябваше да търсят нови стъкла за офиса си на ул. "Тодорини кукли". Те бяха разбити от гневни ултраси. Запалянковците атакували сградата веднага след загубата с "Иртиш" в четвъртък вечер. Те прескочили оградата с помощта на ябълката до нея. След това разбили с камъни стъклената врата и избягали, докато охраната се усети. Вратата бе сменена вчера сутринта, а боклуците и падналите ябълки изчистени. "Нямаме други поражения. Да се надяваме, че няма и да има. Не мисля, че стадионът и базата са виновни на някого за това, което се случи", обяви шефът на "Георги Аспарухов" Калоян Зарзанов.

Отборът се прибира днес в 12,45 часа в София. Очаква се на летището да има усилена охрана. По традиция в такива случаи на "Герена" също обикалят няколко патрулки. На клубния стадион са паркирани автомобилите на футболистите и феновете редовно дебнат около паркинга, когато положението стане напечено.

Реакции:

Това е трагедия

Николай Митов

Лично за мен това е трагедия. "Левски" не подцени "Иртиш". Изкуственият терен също не повлия. Моите играчи, тези, които взеха участие в мача, се представиха много лошо. Имаме работа за вършене. "Иртиш" се възползва от нашите грешки по най-добрия начин. При първия гол нашите централни защитници допуснаха две груби грешки. Вторият също падна заради слабост в нашата отбран. Димов извърши и нарушение в момента, когато нямаше основание да прави такова.

Българите не са "Барселона"

Талгат Байсуфинов, треньор на "Иртиш"

Футболът е една игра. Всичко може да се случи. Преди време и "Рубин" победи "Барселона", но "Левски" далеч не е "Барселона". По отношение на мотивацията, момчетата се готвеха. Просто трябваше да излязат и да играят. С такъв отбор не може да се играе отворен футбол. Индивидуалните умения на играчите им са по-високи, така че не сме измислили нищо особено. Опитахме се да играем повече в тяхната половина, да натиснем в атака и после бързо-бързо да се връщаме назад - да организираме отбраната.

Не им дадохме шанс

Камолиддин Мурзоев, автор на първото попадение за "Иртиш"

Тежък мач. Започнахме много добре. Вкарахме два гола. След това ги чакахме на контраатака. В нито един момент обаче не изоставахме от темпото. Не им дадохме шанс да вкарат. Нямаше нито една свободна зона. Радвахме се, че победихме такъв силен отбор.

Подцениха ни тотално

Игор Юрин, халф на "Иртиш"

"Левски" тотално подцени нашите сили и възможности. Започнахме мача пределно фокусирани и подготвени. В началото на срещата вкарахме 2 от 5 положения, а българите бяха в отбрана. През оставащото време просто трябваше да избягваме гафове в защита. Преди мача шансовете бяха 50:50, но знаехме, че у дома ще е по-лесно заради феновете. Те ни дадоха допълнителна сила. Да ви кажа честно, "Левски" не ни изненада. Мисля, че заслужено преминахме първи кръг. .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай