Четвъртък,

Сделката за Челси влиза в историята? Причината

От: Владислав КОЛЕВ -
1672
Сделката за Челси влиза в историята? Причината
A
A
A

Бъдещето на лондонския Челси продължава да бъде обект на много коментари и спекулации.

Повече от 20 оферти за покупката на Челси са били получени преди крайния срок миналата седмица, а сделката за лондонския клуб се очаква да се превърне в най-скъпата в историята на спорта.

Настоящият собственик Роман Абрамович обяви клуба за продажба на 2 март, шест дни след началото на руската инвазия в Украйна. 55-годишният олигарх бе санкциониран сериозно от британското правителство заради връзката си с Владимир Путин и вече няма как да управлява Челси.

Базираната в Ню Йорк търговска банка Raine Group в момента се занимава с продажбата на клуба, като очакванията бяха Челси да бъде купен за повече от 3,5 милиарда паунда.

Последните информации обаче са за цена по-близка до 3 млрд. паунда, или 4 млрд. долара, която преспокойно ще надхвърли сумата от 3,35 млрд. долара, която Джоузеф Цай плати за отбора от НБА Бруклин Нетс през 2019 г, пише „Webcafe“.

Най-скъпата сделка в света на футбола за момента е покупката на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър за 790 млн. паунда. Семейство Глейзър изкупи акциите на "червените дяволи" постепенно - между 2003 и 2005 г.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com