Съдбовно решение за "Левски". Изненадата

Гледа само към реванша с Апоел Беер Шева

Съдбовно решение за "Левски". Изненадата | StandartNews.com

"Левски", който до момента бе единственият ни евроучастник с пълен актив от мачове в първенството, взе решение да отложи следващата си среща.

Чрез официалния си сайт Българския футболен съюз съобщи, че по искане на "сините", неделният мач срещу Пирин (Благоевград) няма да се състои.

До този момент "ЛевскиИ изигра мачовете си от първенството срещу Локомотив (София), Локомотив (Пловдив) и Ботев (Враца), макар между тях да имаше двубои от европейските клубни турнири.

Сега за "сините" предстои мач реванш срещу Апоел Беер Шева в четвъртък, като клубът се застрахова и отложи мача срещу Пирин, който щеше доста да натовари програмата при евентуална победа.

Разбира се, след 0:0 в първия мач е напълно възможен сценарият, при който "Левски" може да отпадне от Апоел и като цяло отлагането срещу Пирин да се окаже напълно ненужно.

Още от миналата година БФС прие промени в правилника, с които позволи на евроучастниците ни да отлагат мачове от квалификационните кръгове без изричното съгласие на отбора противник.

Практика, която не се прилага в нито един останал шампионат, но очевидно за нашите клубове е непосилно да играят през три дни.

Случайно или не, в седмицата, в която ЦСКА, ЦСКА 1948 и Лудогорец отложиха своите шампионатни битки, и трите отбора отпаднаха на международната сцена.

Сега "Левски" се готви за тежък сблъсък с вицешампиона на Израел, а независимо от неговия изход, в неделя "сините" няма да играят мач от първенството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай