Саудитски принц се изгаври с футбола! Невъзможни думи

По повод на многобройните обвинения

Саудитски принц се изгаври с футбола! Невъзможни думи | StandartNews.com

 

Саудитски принц направо се изгаври с футбола след думите, които изрече в интервю.

"Интересува ме само икономиката, наричайте действията ни както си желаете", високомерно заяви Мохамед бин Салман - принцът са Саудитска Арабия и основна движеща сила зад спортната революция, която страната му прави.

Неограниченият финансов ресурс в арабската страна от години прави така, че куп нетипични за региона спортни преоприятия се провеждат там, а нещата бяха издигнати на следващото ниво с посягането на футбола.

С трансферите си в последните месеци саудитците загатнаха, че искат да направят страната си основен футболен център и са готови на всичко, а цялата лудост е обвързана и с инфраструктурни проекти за милиарди, зад които стои нескритото желание за посрещане на футболен Мондиал и Олимпиада.

Принцът обаче надменно заяви, че за него всичко е бизнес, а ако спортът му носи печалба, той ще продължи да го развива, независимо какво мислят останалите страни за случващото се.

"Ако това изпиране чрез спорта увеличава БВП с 1%, то тогава ще продължа да го правя.

Не ме интересува терминът, с който го определяте. Целта ми е да покачим до 1,5%, а пък вие си го наричайте както пожелаете", сподели той.

Маниакалните амбиции на принца и страната му обаче наскоро получиха сериозен урок, след като Ливърпул категорично отказа да им продаде Мохамед Салах, дори и за всичките пари на света.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай