Само на 39. Отиде си легенда на овчарския скок

Четири пъти вицешампион на Германия

Само на 39. Отиде си легенда на овчарския скок | StandartNews.com

Източник: БТВ

Фабиан Шулце, който принадлежи към златното поколение от представители в дисциплината, издъхва само на 39 години. Четири пъти той е вицешампион на Германия.

На Световното първенство в зала през 2006 г. в Москва се класира на четвъртото място, на Европейското първенство в зала през 2005 г. в Мадрид - на пето място, а на Европейското първенство в зала през 2010 г. в Барселона – на шесто място.

Фабиан Шулце издъхва малко преди 40-ия си рожден ден. Според Германската атлетическа асоциация той е станал жертва на „коварна болест“.

С личното си най-добро постижение от 5,83 метра, Шулце заема девето място в списъка на най-добрите германски овчарски скокове за всички времена.

„Той винаги излизаше с усмивка на лицето си“, казва за него Херберт Чингон, дългогодишен национален треньор.

Само преди година Шулце стана свидетел на смъртта на своя бивш колега Тим Лобингер, който е първият германски състезател, който скача на височина от над 6 метра. Той беше диагностициран с особено агресивна форма на левкемия през 2017 г. След като първоначално заболяването му е успешно лекувано, то се завръща пет години по-късно. Лобингер издъхна в Мюнхен на 16 февруари 2023 г.

Фабиан Шулце го изпраща в последния му път. Сега той оставя сами съпругата си и двете им деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай