Петък,

Сагата продължава: Ноле имал тайна уговорка с Австралия

От: Агенция Стандарт -
948
Сагата продължава: Ноле имал тайна уговорка с Австралия
A
A
A

Нови разкрития по случая "Джокович" от Австралия. Известен политик твърди, че има неспазена уговорка между сърбина и местната тенис асоциация, предава bTV.

Според Джон Локо, австралийската тенис асоциация е платила самолетен билет на сърбина от Дубай до Мелбърн, за да може той да пристигне на летището в удобен час, в който проверките на имиграционните власти са по-леки.

Зад този план стои директорът на Australian Open Крейг Тайли, който е издал и документа за медицинско изключение на тенисиста. Джокович обаче е пристигнал със съвсем различен полет.

В интервюто си пред "Сидни Хералд", Джон Локо разкрива и че носителят на 20 титли от Големия шлем не е имал никаква представа какво пише в документите му, издали първоначалната му виза за влизане в Австралия. Те са били попълнени от служител на австралийската тенис асоциация.

След като Джокович пристига с друг самолет в Мелбърн на 6 януари, а властите го задържат за 8 часа преди да го изпратят в хотела за имигранти, тайната уговорка се сгромолясва. За да компенсира донякъде Джокович, местната тенис асоциация му е обещала да заплати съдебните му разходи. Те възлизат на над 300 000 евро.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com