Съдят шефа на волейбола и в Лозана

Съдят шефа на волейбола и в Лозана | StandartNews.com

София. Дело в Международния спортен съд в Лозана се води срещу Данчо Лазаров. Шефът на волейбола е погнат от италианци. Фирмата за спортна екипировка "Ереа" е завела иск за 300 000 евро срещу него. Причината е - неустойки по договора, който бешескандално разтрогнат, обяви "Гонг".

Инженерът ще си има работа и с родната прокуратура. Той беше обвинен в нередности от Агенцията за държавна финансова инспекция, която направи проверка във федерацията. Съставени са 10 акта за нарушения. Шест от тях удрят директно по Лазаров. Освен това има нарушение в закона за обществени поръчки на стойност 1 465 010, 47 лв. без ДДС. В тях влизат закупуване на самолетни билети, медикаменти и медицински консумативи за националните отбори, хотелиерски и ресторантьорски услуги, закупена спортна екипировка и ползване на автомобили. Федерацията е отчела, че е получила 541 607 долара от участието си в световната лига през 2011 г. На официалната интернет страница на FIVВ обаче пише друго - 1 116 000 долара. За капак Лазаров отказа да даде становище в определения срок от финансовото министерство. Това потвърждава констатациите на инспектор Телман Белин. Липсват и напълно документи за 126 570 лв.

Опрян до стената Лазаров отговори с декларация, която беше разпространена от федерацията. Според нея липсващите 126 570 били отишли за Двореца на спорта във Варна. Вместо наем неговите шефове са прибрали парите от продадените билети от мачовете на националите там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай