Руската треньорка със страшна обида срещу златните ни момичета

Юлия Винер иска да прави протест срещу тях

Руската треньорка със страшна обида срещу златните ни момичета | StandartNews.com

Нахалството нта руската треньорка и виден апаратчик през годините в гимнастиката Юлия Винер явно няма край.

Продължава сагата с недоволната  Винер от сребърните медали на нейните гимнастички на олимпиадата в Токио. Златото бе завоювано от българския ансамбъл, но тя не е съгласна с това.

Представители на Русия подготвят материали за Международната федерация по гимнастика (ФИГ), за да подадат протест срещу решението на Техническия комитет на ФИГ по художествена гимнастика за съдийството на Олимпийските игри в Токио.

По-рано през деня от централата пуснаха официално становище, в което застанаха зад съдиите и техните решения по време на спортния форум. От руската страната обаче не са доволни, след като техните състезателки не успяха да спечелят златен медал нито в индивидуалната надпревара, нито при ансамблите.

От Техническия комитет на ФИГ обявиха оценките за справедливи и безпристрастни.

От Сборная, в лицето на главния треньор на националния отбор Ирина Винер, смятат, че има заговор срещу тях, пише БНТ

От съобщението на ФИГ стана ясно, че е имало заплахи към съдии, реферирали по време на Олимпиадата. Въпреки че не е посочено от кого, Ирина Винер коментира темата.

"За първи път чувам, че някой е заплашвал съдии. Ние лично нямаме претенции. Никога не сме казвали на никого нищо. Разбира се, има и възмутени хора, но мисля, че не са отправяли заплахи", каза още считаната за една от най-опитните в апаратните игри жени в този спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай