Русия скочи на Платини

Русия скочи на Платини | StandartNews.com

Президентът на руската футболна асоциация Вячеслав Колосков скочи на президентът на УЕФА Мишел Платини. Повод за словесната атака бяха обещанията, които французинът даде на Косово - да стане част от ФИФА и да вземе участие в квалификациите за Мондиал 2018.

"Жребият е изтеглен, а участниците си имат програма. Г-н Платини все още не е шеф на ФИФА, за да дава обещания. Той трябва да е наясно как стоят нещата. Невъзможно е да променим регламента", изрепчи се Колосков.

Марадона също се облизва за ФИФА

Аржентинската суперзвезда Диего Марадона стана поредното голямо име, което ще се бори да стане президент на ФИФА. Световният шампион от 1986 г. е дългогодишен критик на Блатер и през последните месеци непрестанно се заричаше, че ще седне на стола му. "Трябва да се боря с мафията в организацията, както и срещу тези, които крадат от нея", заяви категорично Дон Диего пред аржентинската телевизия "America". Освен него се появи и още един нов кандидат.

Южнокореецът Бун Мон-Джун, който е бивш вицепрезидент на ФИФА и президент на футболната федерация на родината си. Той също обяви официално, че ще участва в надпреварата за трона на швейцареца. Към този момент заявилите желание да участват в изборите са президентът на УЕФА Мишел Платини, Давид Жинола, Зику, принц Али бин Ал-Хусейн и президентът на футболната асоциация на Либерия Муса Билити. Заявките за участие в надпреварата могат да бъдат официално внесени до 26 октомври тази година. Самите избори, на които ще се търси заместник на Сеп Блатер, ще се проведат на 26 февруари 2016 г. в Цюрих.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай