Революция! Жена коментира в Италия финала на европейското

Тя е бивша футболистка и треньорка по футбол за жени

Революция! Жена коментира в Италия финала на европейското | StandartNews.com

Революция в Италия. За първи път жена ще коментира финалния мач на европейското по футбол.

Мъжките страсти пред екрана ще нажежава 48-годишната Катя Сера. Тя ще коментира ожесточения двубой на терена по първи канал на италианската телевизия РАИ.

ВИЖ ОЩЕ: Гореща прогноза! Стоичков каза кой ще спечели Евро 2020

Финала между Италия и Англия е на стадион „Уембли” в Лондон.

Шансът на Сега се появи, след като и двамата титулярни коментатори на италианската национална телевизия се оказаха заразени с COVID, така както и част от техническия екип на РАИ. Единият от основните коментатори – Алберто Римедио, който е заразен с вируса, в момента е под карантина в лондонски хотел. Той не само че няма да може да коментира за РАИ, а на всичкото отгоре ще бъде принуден да гледа мача по Би Би Си, защото в хотела не се хваща италианска телевизия.

„Още не мога да повярвам. Никога не съм си мислела, че мога да коментирам мач на Италия, а да не говорим за финал. Ако ми го бяха казали преди няколко дни, нямаше да повярвам. Съзнавам, че всичко това става заради нещастието на други и съжалявам за това, но изпитвам чест и благодарност”, каза Катя Сера пред в.”Кориере дела сера”.

Катя Сера е родена в Болоня. Тя е бивша футболистка и треньорка по футбол за жени. Започва да играе с женския отбор на Болоня на 13-годишна възраст, след което продължава кариерата си в „Б” групата. По-късно обаче решава да остави кариерата на футболистка и да я смени с тази на треньорка.

Катя Сера е телевизионна коментаторка на футболни мачове, но също и съветничка в Италианската футболна федерация. Освен това е и треньорка на националния отбор по футбол на парламентаристките.

Сера ще коментира финала на Евро 2020 заедно със Стефано Бидзото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай