Събота,

Рецидив! Пак хванаха наш щангист с допинг

От: Владислав КОЛЕВ -
265
Рецидив! Пак хванаха наш щангист с допинг
A
A
A

Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) съобщава днес, чеслед извършен на 1 юли 2021 г. в България извън състезателен внезапендопинг тест, в пробата на щангиста Юндер Бейтула са открити забраненихормони на човешкия растеж.

Спортистът е уведомен за случая и за временното спиране насъстезателните му права, въз основа и на инцидента, при който той не ебил открит за допинпроверка на 29 декември 2020 г. Бейтула има право дапоиска анализ на проба Б и ако не приеме последствията, предвидени отIWF, ще може да поиска изслушване.

Юндер вече бе наказан веднъж заналичието на забранени стероиди в негова проба и изтърпя две годишнонаказание от 2013 до 2015 

„Бейтула бе освободен от лагера на националния отбор на България на 2юни т.г, а от 11 юни е със спрени права заради това, че не е бил откритза допинг тест, съобразно правилата на Международната федерация.

В настоящия случай отговорност за евентуална употреба на забраненивещества носи лично състезателят. БФВТ продължава политиката си нанулева толерантност към употребата на допинг и ще се съобрази срешението на проверяващите и на Международната федерация,“ заяви старшитреньорът на националните отбори Иван Иванов.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com