Решиха съдбата на Джани Инфантино във ФИФА

52-годишният швейцарски адвокат наследи на поста Сеп Блатер през 2016-а

Решиха съдбата на Джани Инфантино във ФИФА | StandartNews.com

Джани Инфантино бе преизбран за президент на ФИФА до 2027, след като кандидатурата му остана без конкуренция на Конгреса на Международната футболна централа, съобщи БГНЕС.

52-годишният швейцарски адвокат, който наследи на поста Сеп Блатер през 2016, бе одобрен за трети мандат с пълно единодушие, както бе и преди четири години, от делегатите на 211-те членки на асоциации. „Обичам ви всички“, каза Инфантино пред делегатите в столицата на Руанда – Кигали, където системата за гласуване не регистрира вотове на несъгласие.

Докато ФИФА в момента лимитира президент до максимум 3-4 мандата, Инфантино вече се подготвя за още един престой на кормилото до 2031 година, обявявайки през декември, че първите му три години начело не били пълен мандат.

Инфантино, който защити домакинството на Световното първенство в Катар в края на миналата година, независимо от отношението на страната от Арабския полуостров към мигрантите-работници, жените и ЛГБТК общността, преди няколко дни обяви разширението на световните първенства за мъже и жени, както и огромни увеличения в приходите на ФИФА. Мондиалът за мъже ще се увеличи от 32 на 48 отбора за следващото издание в Северна Америка през 2026, докато това за жени ще включва 32 тима за първи път в Австралия и Нова Зеландия по-късно тази година.

Инфантино обяви още и прогнозиран доход от 11 млрд. долара в следващите четири години до 2026, в сравнение със 7.5-те милиарда долара в последния четиригодишен цикъл, приключил през миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай