Решават финансирането на федерациите другата седмица

Решават финансирането на федерациите другата седмица | StandartNews.com

София. "До края на следващата седмица договорите за финансиране с 20 федерации ще бъдат подписани". Това заяви министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева.

"Вчера беше втората среща с тези 21 федерации, които са фаворитите на финансиране. Още преди Коледа приключиха благополучно преговорите за финансиране на 20 от тях. Има федерации с ръст на финансиране с 50 %, при други този ръст е по-висок. Към днешна дата федерациите са спокойни и отбелязват, че подходът към тях от страна на Министерство на младежта и спорта (ММС) по отношение на финансовото подпомагане за 2014 година е коректен", обясни Георгиева, цитирана от БГНЕС.

Георгиева даде пример с федерацията по художествената гимнастика, която през 2013 г. е получила от държавата около 900 хиляди лева, а през 2014 г. ще вземе близо 1, 500 лева.

Министърът уточни, че договорът с федерацията по лека атлетика ще бъде финализиран до 20 януари и изтъкна, че тя дължи около 100 хил. лв. на министерството.

Всички средства, които зимните федерации са планирали за януари за подготовката си за участие в Олимпийските игри в Сочи, са предоставени от ММС още на 19 декември 2013 г, категорична бе Георгиева. С решение на Управителния съвет на Българския стрелкови съюз от 8 януари 2014 година стрелкови клуб "Тракия" – Пловдив, е приет за член на БСС, обяви още тя.

В момента се водят 4 дела за близо 900 хил. лв, които Българската федерация по спортна стрелба под ръководството на Камен Шишманов, чиито лиценз беше отнет, дължи на ММС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай