Реми, достойно за НБА, беляза Мача на звездите

Реми, достойно за НБА, беляза Мача на звездите | StandartNews.com

Уникални емоции и страхотно зрелище белязаха 13-тото издание на Мача на звездите в родния баскетбол. Шоуто се проведе в зала "Колодрума" в Пловдив. Гвоздеят на програмата - битката между двете селекции с най-добрите играчи от българското първенство, се превърна в истински спектакъл. Тимовете на "Фолксваген" и "Търкиш Еърлайнс" завършиха с резултат достоен за НБА -124:124.

Наградата за MVP отиде при Мартин Дурчев от "Балкан". Съдия на срещата бе Рууд Гулит. Не става дума обаче за голямата футболна звезда на Холандия и "Милан", а за Борислав Пелтеков, който е сред най-опитните баскетболни рефери в страната. Известният с любовта си към националния тим на "лалетата" съдия излезе на игрището с перука, която наподобява легендарната прическа на Гулит от 80-те години на миналия век. Част от най-големите спортни звезди в Пловдив също получиха шанс да блеснат. За тях бе организиран специален мач трима срещу трима. Отборът на "черно-белите" бе съставен от футболната звезда Мартин Камбуров, бившият играч на "Левски" Александър Александров - Кривия и състезателката по кану-каяк Станилия Стаменова. В състава на "жълто-черните" блестяха гимнастикът Йордан Йовчев, една от най-успешните родни волейболистки Антонина Зетова и футболистът на "Ботев" Пд Тодор Неделев. Воденият от ентусиазма на Кривия тим се поздрави с крайната победа във ВИП двубоя.

Култовият Константин Папазов влезе в ролята на ментор за победителите и им даваше съвети. "Казах им да подават на Кривия. За пръв път на игрището ще има по-нисък от него състезател", избъзика се Тити с ръста на Данчо Йовчев. Големият гимнастик се пошегува, че ще трябва някой да го вдигне, за да може и той да се разпише. За негово щастие искането му се сбъдна и двама от професионалните играчи му се притекоха на помощ и нисичкият бивш спортист се отчете с две точки. В състезанието по забивки участие взе 16-годишният син на бившия футболист Георги Илиев - Майкъла. Надпреварата бе спечелена от състезаващия се за "Рилски Спортист" Тристан Кери.

"Винаги съм имал интерес към този спорт. Даже съм играл в мач между тимове на президента и премиера. Представих се много добре. Очаквах да играят българи срещу чужденци, за да се види разликата в качествата. Във футбола много се взимат чужди играчи, както ги наричаме ментета. Изглежда и в баскетбола вече е така", коментира познатият с острия си език върл цесекар. В надпреварата по тройки триумфира Пламен Алексиев от "Берое". Състезанието за умения бе спечелено от 17-годишния талант Йордан Минчев, който играе за "Левски 2". Феновете също имаха шанс да блеснат в специалната игра, организирана за тях. Избраният от томбола привърженик трябваше да отбележи кош от центъра на игрището, а залогът бе 10 000 лв. За нещастие изтегленият щастливец не успя да се справи със задачата и парите остават до следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай