"Ред Бул" обмисля оттегляне от Формула 1

"Ред Бул" обмисля оттегляне от Формула 1 | StandartNews.com

"Ред Бул" може да се оттегли от Формула 1 още през следващия сезон, ако не се направят промени в правилата, които дават предимство на "Мерцедес", съобщи спортният съветник на тима Хелмуд Марко.

Именно "Мерцедес" доминира на старта на Гран При на Австралия в Мелбърн, като Люис Хамилтън завърши първи, следван от съотборника си Нико Розберг. Състезанието за "Ред Бул" премина разочароващо, като Даниел Рикардо завърши шести, а Даниил Квят дори не завърши състезанието, поради проблем в скоростната кутия.

Резултатите от първия уикенд са огледални на миналия сезон, когато след въвеждането на новите правила за 2014 г. Хамилтън беше коронясан за световен шампион, Розберг завърши втори, а "Мерцедес" бяха първи и при конструкторите.

От щаба на четирикратните шампиони заявиха, че ако доминацията на базираната във Великобритания немска марка продължи, шефът на "Ред Бул" Дитрих Матешиц ще обмисли възможността да инвестира парите си някъде другаде.

"Ние ще обсъдим ситуацията през лятото, както всяка година и ще погледнем приходите и разходите. Ако ние сме напълно недоволни, може да напуснем Формула 1. Опасността е там, че господин Матешиц губи страстта си към Ф1", е казал Марко пред австрийските медии.

Той също така се притеснява за статуквото, заявявайки, че това може да доведе дори до смърт на Ф1, съобщава "Гардиън". "Това е грешно решение за Формула 1, щях да кажа това, дори ако "Рено" водеха в класирането" , каза той. "Техническите правила са неразбираеми, твърде сложни и твърде скъпи", добави Марко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай