Реал пак падна, Барса с историческа победа №1000

Така Атлетико Мадрид вече е едноличен лидер на върха в Примера дивисион.

Реал пак падна, Барса с историческа победа №1000 | StandartNews.com

Реал (Мадрид) се издъни в борбата си за титлата и така Атлетико (Мадрид) вече е едноличен лидер на върха в Примера дивисион.

След загубата в "Ел Класико" само преди дни, сега Реал записа второ поредно поражение и пропадна в класирането. Този път „белите" отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Севиля от 30-ия кръг на испанския шампионат.

Супер старт имаха мадридчани с гол на Роналдо още в 14-ата минута, само 5 минути по-късно обаче Шаби Алонсо изгуби в средата на терена и след светкавична контраатака Карлос Бака се озова на 4 очи с вратаря Диего Лопес и реализира за 1:1.

Севиля нанесе финални си удар в 72-ата минута, когато след асистенция на Ракитич Бака оформи за 2:1, което бе и крайният резултат в срещата.

От загубата на Реал се възползва градския съперник Атлетико. "Дюшекчиите" стигнаха до минимална победа с 1:0 като домакин на Гранада с попадение на Диего Коща. 

Така Атлетико вече е сам на върха с актив от 73 точки. Барселона е на второ място със 72 точки след победата над Селта, а Реал (Мадрид) остава със 70 точки и пропадна до третата позиция.

Това бе историческа победа номер 1000 за Барселона на стадион "Камп Ноу", откакто той е открит през 1957 година. Под ножа на каталунците падна Селта, а юбилейният успех бе подобаващо класически и Барса спечели с 3:0 в мача, който бе от 30-ия кръг на Примера дивисион.

Този път се изяви бразилската звезда Неймар, който вкара две от попаденията. Меси, разбира се, не пропусна да се разпише и върви уверено напред към рекорда за най-много голове в Ла Лига.

Единствената лоша новина за каталунците в мача бе, че вратарят Виктор Валдес получи видимо тежка контузия и бе изнесен на носилка още през първото полувреме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай