Реал удари трудно, но заслужено Севиля

Два гола в края изкачиха "белите" на трето място

Реал удари трудно, но заслужено Севиля | StandartNews.com

Реал Мадрид успя да надвие Севиля с 2:0 в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. В герой за домакините се превърнаха Каземиро, който реализира в 78-ата минута и Лука Модрич в 90-ата.

Двубоят на "Сантиаго Бернабеу" започна по-добре за домакините. Те контролираха повече топката и създадоха и първата ситуация логично бе пред вратата на гостите. В 6-ата минута Бензема изведе отлично Винисиус, който стреля, но Вацлик изби. Малко по-късно Севиля развиха бърза атака, като Сарабия отне топката от Винисиус, кълбото стигна до Ескудеро, който стреля покрай страничния стълб. В 31-ата минута разсеяно действие на Лука Модрич принуди Куртоа да се намесва, в противен случай гостите можех да поведат. Пет минути по-късно Бензема отправи плътен удар от дистанция, но Вацлик улови. Така двата тима се прибраха на почивката при резултат 0:0.  

Второто полувреме започно по идентичен начин, а именно с по-настъпателни действия на Реал. В 51-ата минута отново Винисиус опита късмета си, този път от малък ъгъл, но прати топката покрай вратата. По-късно удар на Каземиро също не попадна в целта, а минути след това Модрич нацели гредата. В 67-ата минута Дани Себайос шутира фалцово от далечно разстояние, но кълбото срещна напречната греда. В 78-ата минута Каземиро най-накрая успя да изведе Реал напред в резултата. Той  стреля мощно от около 25 метра и намери целта 1:0.

В последната минута защитниците на Севелия загубиха елементарно при изнасянето. Модрич излезе очи в очи с Вацлик и реализира за 2:0. Така Реал изместват Севиля от 3-ото място в класирането. "Белите" са с актив от 36 точки и са временно на седем от лидера Барселона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай