Реал ще иска успеха в Амстердам

Тотнъм приема Борусия Д в другия осминафинал в Шампионската лига тази вечер

Реал ще иска успеха в Амстердам | StandartNews.com

Носителят на трофея от Шампионската лига Реал М се отправя към Амстердам. "Кралете" ще се изправят срещу Аякс тази вечер от 22,00 часа в първи 1/8-финален мач от турнира на „Йохан Кройф Арена”.
"Белият балет" се намира в добра форма, след като победи в последния мач градския съперник Атлетико с 3:1 в Ла Лига. Отборът е в серия от пет поредни успеха в Примера дивисион. В същото време Аякс претърпя поражение в шампионата от Хераклес в петък вечер с 0:1. Отборът обаче загуби само веднъж в последните си 21 домакински мача в Шампионската лига, но има изключително лоша статистика срещу Реал Мадрид. Холандците загубиха последните си 6 мача срещу испанския гранд, като в тях допуснаха 20 гола и отбелязаха само 2 пъти.
Сантиаго Солари ще разчита на почти всички свои играчи, като отсъстващите в Холандия ще бъдат халфовете Иско и Маркос Йоренте. 
Защитникът на Реал Мадрид Рафаел Варан е под въпрос за предстоящия първи мач, заради грип. Друг проблем за старши треньора на Реал Мадрид Сантиаго Солари е, че капитанът Серхио Рамос виси с картони и при нов ще пропусне реванша на „Сантиаго Бернабеу“. В лагера на съперника под въпрос е Френки де Йонг, който игра 70 минути в последния двубой на Аякс след завръщането си от контузия. Неяснотата е свързана с това, дали ще започне като титуляр. Тимът вероятно ще бъде без централния защитник Лисандро Магалан.
В другия мач в сряда вечерта от програмата на Шампионската лига Тотнъм посреща Борусия Дортмунд на „Уембли”. Дуото на „шпорите” Ерик Дайър и Ерик Ламела се завърнаха в тренировъчния процес на отбора във вторник, въпреки че не бяха на линия за последния мач срещу Лестър (3:1). Дани Роуз също е под въпрос, заради контузия. Нападателят Хари Кейн и халфовете Деле Али и Бен Дейвис остават извън групата.
Немският тим няма да може да разчита на Марко Ройс, Пако Алкасер, Юлиан Вайгл и Мануел Аканджи, а под въпрос са Леонардо Балердини и Луска Пишчек.
Най-вероятно мястото на Алкасер в атака ще заеме Марио Гьотце. Максимилиан Филип пък е кандидат номер 1 за мястото на Ройс.
Тотнъм и Дортмунд се срещат за трети път в последните четири сезона в европейските турнири, като балансът е равен – 2:2 успеха. „Шпорите” спечелиха предишните си две срещу с немците в Шампионската лига. Това се случи през изминалия сезон в груповата фаза (3:1 на Уембли и 2:1 на Сигнал Идуна Парк).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай