Реал Мадрид приема Ман.Сити в дербито днес

Ювентус гостува на Лион

Реал Мадрид приема Ман.Сити в дербито днес | StandartNews.com

Тази вечер в 22:00 часа е първият сблъсък между Манчестър Сити и Реал Мадрид от 1/8-финала в Шампионската лига. Това е един от най-чаканите двубои от тази фаза на надпреварата. Два от фаворитите в турнира се срещат още на толкова ранна фаза.

"Гражданите" ще бъдат двойно амбицирани да се докажат в този сблъсък, а и като цяло в надпреварата, след като получиха забрана за участие в следващите два сезона. Така че сега е последен шанс да атакуват трофея поне на този етап до изтичане или евентуална отмяна на наказанието.

Манчестър Сити достигна доста лесно до 1/8-финала, като спечели безапелационно своята група "С". Англичаните записаха 4 победи 2 равенства и нито една загуба.

Реал Мадрид също не може да се каже, че имаше кой знае какви затруднения в своята група "А", макар и да завърши на 2-ата позиция след Пари Сен Жермен. С 3 победи, 2 равенства и 1 загуба "Белият балет" спечели 11 точки и бе с цели 8 преднина пред третия Брюж.

Добрата новина за домакините е, че те до момента нямат загуба от Манчестър Сити в досегашните 4 сблъсъка помежду им. Също така трябва да се отбележи, че Реал има превес в елиминационните срещи с английски отбори, като е записал 8 успеха и 4 отпадания.

По същото време в Лион местният Олимпик посреща италианския шампион Ювентус. "Хлапетата" нямат нищо за губене срещу "Старата госпожа". Те не са слагани сред фаворитите в турнира, но със сигурност не бива и да бъдат отписвани с лека ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай