Реакции от футболния финал в България

Реакции от футболния финал в България | StandartNews.com

Има феърплей в родния шампионат

Боби Михайлов, шеф на БФС

"Първенството бе едно от най-оспорваните в последните години. Всеки зае мястото, което си заслужи. Това е футболът. Това показва, че има феърплей в нашето първенство. Виждали сме как "Барселона" е ставал шампион, като е стимулирал други отбори да побеждават "Реал" М. Това трудно се доказва, но по важното е, че не се мотивират отборите, за да губят. Три отбора все още не са получили лиценз за новия шампионат. Имат срок до 31 май. Казал съм, че няма да попълваме групата. Колкото получат лиценз, толкова отбори ще започнат първенството. Новото първенство ще започне на 13 или 20 юли. До 5-6 дни ще се знае". БФС вече обяви, че "Левски", ЦСКА, "Ботев", "Лудогорец" и "Берое" имат лиценз за ЕВропа.

На дъното сме

Христо Йовов, футболист на "Левски"

Не съм си и помислял, че ще стане подобно нещо. Животът е странен, преди седмица изпитахме върховната радост, а сега сме на дъното. Не смятам, че е до манталитет, не мога да си събера мисълта, защото съм афектиран. Съдбата е на страната на силните, днес просто подходихме лежерно и това ни изигра лоша шега. Ако имаш добър отбор, няма да има смисъл да чакаш други да ти свършат работата.

Никой не може да ти отнеме любовта

Станислав Ангелов, футболист на "Левски"

Много-много не ни се говори след такъв мач. Целогодишният ни труд си отиде. Какво да се прави. Такъв е животът. Как да се спи? Лягаме, въртим се, мислим. Много хора бяха сложили, че вече сме шампиони и всичко е наред, но се оказа, че не е така. Доказахме за пореден път, че сме абсолютно честни. Няма смисъл да търсим вината в друг. Сами си направихме така, че всичко да зависи от този мач накрая. Можехме да се усмихнем накрая, но не се получи. След такъв мач какво да си кажем? Зарадвахме хората, дойдоха, веселиха се с нас, но накрая така се получи. Какво да кажа на феновете? Ако обичаш нещо истински, е ясно, че ще има и моменти на страдания. Никой не може да ти отнеме любовта.

Липсваше лидер

Даниел Боримиров, изпълнителен директор

През първото полувреме играхме добре и трябваше да си вкараме положенията. Във футбола има неписани правила, според които, когато не вкарваш, получаваш. Лошото е, че не "Славия" вкара, а ние си отбелязахме автогол. Нямам идея защо имаше такова отпускане в нашите редици. Дали умората или че нямаме достатъчно опитни футболисти. Нямаше фигура, която да поведе отбора през второто полувреме. Причината я търся в нашия отбор. "Славия" не ни интересува. Те си дойдоха тука да си изиграят своя мач, бяха надъхани от "Лудогорец". Надявам се през следващите няколко дни да седна със собственика и ще преценим какво ще се случва оттук-нататък. Дали ще иззема функциите на Иво Тонев, предстои да се разбере.

Не ми е добре, това бе шамар

Николай Митов, треньор на "Левски"

Щом не сме станали шампиони, не съм доволен от представянето си. Не ме питайте дали оставам в клуба. Това трябва да го каже собственикът. Аз вече съм разговарял с него и знам за какво става дума. Не съм спал цяла нощ. Щом не сме спечелили мача, значи съм допуснал грешки. Трябваше да вкараме два или три гола по-рано, за да не се стига дотук. Не се чувствам добре. Това е. Независимо от всичко допуснахме много елементарен гол. Боли ме много, няма какво да го крия. Шамар е, шамар е, но не е първи случай в световния футбол и "Левски" трябва да се вдигне на крака в следващите година-две. На полувремето им казах на момчетата, че мачът сега започва. Няма за какво "Славия" да ни е виновна, въобще не мога да ги обвинявам, трябваше да им вкараме няколко гола. Не ме интересуват другите отбори, това трябва да ни е и мисленето - да побеждаваме, да играем добре и другите са безсилни. Последната крачка е най-важна, докато не вдигнеш купата, нищо не е свършило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай