Разпитаха Лазаров за длъжностно присвояване

Волейболистите започнаха с успех на Световната лига

Разпитаха Лазаров за длъжностно присвояване | StandartNews.com

Данчо Лазаров е сред десетината разпитани при разследването за длъжностно присвояване във волейболната федерация. На този етап президентът на централата е разпитан като свидетел, каза говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Румяна Арнаудова.

Прокуратурата образува досъдебно производство, след като държавната финансова инспекция установи нарушения и изпрати доклада си за тях на държавното обвинение. Така разследването, което започна още през август миналата година, продължава, но вече близо година се води срещу неизвестен извършител. Делото е в срок - два пъти е било удължавано досега с по 4 месеца. Въпросът, на който прокуратурата чака отговор, е: на какво основание са преведени парите и по коя, респективно чия банкова сметка е станало това. Нарушенията са за непроведени обществени поръчки на стойност 1,465 010,47 лв. без ДДС.

Установено е и несъответствие между сумата, която БФВ е отчела като приход от Световната лига през 2011 г. Федерацията е отчела, че е получила 541 607 долара, но на официалната интернет страница на FIVB пише, че сумата, която трябва да получи България, е 1 116 000.

Волейболните национали стартираха с победа участието си в Световната лига. "Лъвовете" се наложиха над Франция с 3:2 (21, -14, -21, 22, 11) в изпълнен с обрати мач в Монбелиар. Втората среща с "петлите" е днес. Николай Учиков ще играе в руския "Тюмен" през следващия сезон. 27-годишният диагонал подписа договор с новака в руската Суперлига, тъй като не получи достатъчно шансове за изява в италианския "Тренто".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай