Разкритие! Стоичков каза голяма истина за Любо Пенев

Камата е имал специален разговор с Йохан Кройф

Разкритие! Стоичков каза голяма истина за Любо Пенев | StandartNews.com

Христо Стоичков разказа още интересни истории от миналото във втората част от участието си в подкаста "Код Спорт".

"Имаше шанс и други наши играчи да подпишат с Барселона, факт. Първо беше с Любо Пенев, който играеше невероятно във Валенсия. Те бяха страхотен отбор, а той беше страшилище в атака. Много силен! Тогава в Барселона в атака бяхме аз и Салинас, останалите ни офанзивни играчи бяха крила и халфове. Предложих на Кройф да вземем Любо, но той реагира:

"Аз едва се оправям с един българин, ти искаш да взема и втори". Но имаше такъв вариант. После, когато стана ясно, че Лаудруп напуска Барселона, имахме друг разговор с Йохан. "Има един човек, който ще свърши идеална работа. Покрива от наказателно поле до наказателно поле, може всичко. Краси Балъков". И тогава не се получи...

И с Трифон Иванов имаше шанс. Когато Алесанко се отказа, Трифон бе в Бетис, в Испания. И играеше силно. Щяха да паснат идеално с Куман, а той бе в най-добрата си форма от кариерата тогава. Но пак не стана. Години по-късно Барселона ме прати в Италия да говоря с Валери Божинов. Казах му - не се разбирай с никой друг, Барса те следи. Но мина време, Чики Бегиристайн ме извика и каза, че Валери е подписал с Фиорентина", каза носителят на "Златната топка". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай