Разкриха защо собствениците решиха да продадат "Ливърпул"

FSG е подготвила презентация за потенциални купувачи

Разкриха защо собствениците решиха да продадат "Ливърпул" | StandartNews.com

Американската компания Fenway Sports Group (FSG), която притежава английския футболен клуб Ливърпул, го обяви за продажба заради провала на идеята за Суперлигата. 

Според източника представителите на FSG, които станаха един от инициаторите за създаването на турнира през 2021 г., са били недоволни от факта, че не са успели да организират Суперлигата. Освен това компанията обърна внимание на продажбата на лондонския Челси за 4,25 млрд. паунда. Според тях подобна сума ще може да се получи и за Ливърпул.

На 7 ноември стана известно , че FSG е подготвила презентация за потенциални купувачи и е готова да я изпрати на всеки, който се интересува от отбора. Компанията може да обмисли варианти както с пълната продажба на клуба, така и с привличането на нови акционери.

FSG пое Ливърпул през 2010 г. От този момент нататък Ливърпул стана шампион на Висшата лига за първи път от 30 години , а също така спечели и Шампионската лига .

Проектът за Суперлига е разработен през април 2021 г. В него взеха участие 12 топ клуба в Европа, включително Ливърпул. Поради натиска на феновете, Международната футболна федерация, Съюза на европейските футболни асоциации и някои европейски лиги, той беше замразен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай