Рафа Надал сътвори история в тениса след победа в Австралия

Надал спечели втора титла в Мелбърн след 2009 година

Рафа Надал сътвори история в тениса след победа в Австралия | StandartNews.com

Испанецът Рафаел Надал записа името си в историята на тениса, след като победи Даниил Медведев в драматичен мач на финала на Откритото първенство на Австралия и завоюва рекордна 21-а титла в кариерата си от Големия шлем.

35-годишният испанец изигра страхотен двубой, направи обрат от 0:2 до 3:2, за да надделее над Медведев с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5.

Срещата продължи 5 часа и 24 минути. Това е вторият най-дълъг финал в историята на турнир от Големия шлем и най-големия обрат в Оупън ерата.

Надал спечели втора титла в Мелбърн след 2009 година.

"Преди месец и половина не знаех дали отново ще мога да играя тенис, а сега съм тук с този трофей. Не можете да си представите колко много означава това за мен. Благодаря на феновете за невероятната подкрепа и любовта. Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава огромна подкрепа в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, така че големи благодарности", сподели Рафаел Надал.

"Не мога да благодаря достатъчно на целия ми щаб, семейството ми, също и на тези, които не са тук. В тежките моменти вие бяхте до мен, за да ме подкрепяте. Без вас нищо от това нямаше да бъде възможно. Не искам да пропусна никой, който прави този турнир възможен. Преди месец и половина си мислех, че това може би ще е последният Аустрелиън Оупън, но сега съм пълен с енергия. Не мога да опиша емоциите си, но ще дам всичко от себе си, за да се върна тук", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай