Раева: Беше на живот и смърт да убедя отбора да останат

Раева: Беше на живот и смърт да убедя отбора да останат | StandartNews.com

"Когато момичетата разбраха за Цвети, те искаха да си тръгнат и да не участват на Европейското. Те искаха да си тръгнат. Беше на живот и смърт да ги убедя да останат", заяви председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева пред Нова телевизия преди старта на форума в Израел днес.

"Те ми казаха, човешко е да не участваме. Аз казах, че не само, че не това е голяма човещина - да не участвате. А вие заради нея трябва да го направите. Те искаха да си тръгнат. Не се прави така. Беше много важно да преодолеят този ужас и да успеят. Дори да го направят за нея. Това е сила", добави тя.

"Това е едно от най-обгрижваните деца в националния отбор по художествена гимнастика, защото тя много рано загуби майка си. Говорих с нея два пъти във Варна и категорично тя не е плакала. Цвети казваше, че се страхува, че вечерно време трудно заспива и че я боли корема. Направихме й всички изследвания. След Световната купа тя реши, че иска да се откаже от спорта. Единствено се разплака, когато дойде да ми каже, че не иска повече да тренира", каза още Раева.

"Видим срив имаше след Световното първенство в Испания. Тя каза, че иска да се откаже, не иска да тренира и не я разбираме. Цвети извървя един дълъг път. Тя няма грешка от две години на състезание. Може ли да си помисля, че тя има психологически проблеми, и когато отиде на състезание, ще играе без грешка", разказа треньорката на отбора Ина Ананиева.

"Симптомите й не отговарят на депресия", каза още Илиана Раева.

"Няма как психологът за един час консултация да даде препоръки. Цвети казваше, че няма как да издържи и че може да ни провали. Беше се разплакала при Илияна и после при мен. Ревеше на тренировката и казваше: "Не мога повече. Не мога да тренирам", добави Ананиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай