Четвъртък,

Радостин Василев: Това е годината на реформите в тотото и спорта

От: Агенция Стандарт -
2027
Радостин Василев: Това е годината на реформите в тотото и спорта
A
A
A

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че тази година се очертава да бъде годината на реформите в Българския спортен тотализатор, както и в българския спорт. Той говори на откриването на празника по повод 65 години от първия тираж на играта "Спорт тото 1".

На събитието присъстваха представители на Министерски съвет, както и знаменитости, сред които Димитър Бербатов, Ники Кънчев. Водещ на празника на БСТ бе Део.

"Тази година се очертава да бъде годината на реформите в БСТ, както и в българския спорт. Поставил съм цели на ръководството на тотализатор, в техен интерес е да ги изпълнят. Основаната цел е дружеството да печели добре, защото е основният спонсор на нашия бюджет и култура. Тази година предстоят промени в Закона за хазарта, вероятно предстои промяна централната компютърна система на тотализатора, предстои модернизация на лотарийните игри. Предстоят инвестиции, които да доведат до това печалбата догодина да е по-голяма. Тотализаторът трябва да е стабилен и сигурен, а за да бъде такъв, трябва да бъде чист. Това са целите ни", каза Василев, предава topsport.bg.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com