Радостин Василев обмени идеи с шефа на световния бокс

Двамата намериха много общо в модела си на работа

Радостин Василев обмени идеи с шефа на световния бокс | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещна с президента на Международната асоциация по бокс (ИБА) Умар Кремльов.

Двамата разговаряха в Министерството на младежта и спорта, веднага след като президентът на ИБА откри 73-то издание на турнира за Купа “Странджа”. На срещата присъстваха още зам.-министърът на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов и началникът на кабинета на министъра Рада Стефанова.

Василев и Умар Кремльов обсъдиха бъдещо сътрудничество между България и ИБА и обмениха идеи за генералното развитие на спорта в световен мащаб.

Двамата намериха много общо в модела си на работа, след като спортният министър беше запознат с начина, по който Кремльов е спасил Асоциацията от банкрут и с идеите му за бъдещото ѝ развитие. От своя страна Радостин Василев заяви, че в своя мандат също се стреми да пребори корупцията, да следва принципите за прозрачност и налагането на ясни правила.

“Моята мисия е спортът да бъде държавна политика. В България има много талантливи спортисти, но занемарената спортна инфраструктура пречи на развитието им. Необходимо е и внедряването на нова, модерна методология, както и използването на научните постижения, за да може да покажат нашите състезатели пълния си потенциал. Надявам се, че ще променим тотално идеята за това как се прави спорт в България”, каза министърът на младежта и спорта по време на срещата.

Умар Кремльов изрази своята увереност, че процесите, които текат в момента в ИБА ще запазят мястото на бокса в олимпийската програма.

Министър Радостин Василев връчи на Кремльов почетен плакет на ММС с благодарност за приноса към развитието на българския бокс. Веднага след срещата президентът на Международната боксова асоциация отпътува за Москва и предложи двамата да се срещнат отново при следващата си визита в България, която ще бъде през месец април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай