Петък,

Радостин Василев: Футболен клуб продължава да създава прецеденти

От: Агенция Стандарт -
1432
Радостин Василев: Футболен клуб продължава да създава прецеденти
A
A
A

"Казусът с ФК „Стандарт“ гр. Шивачево продължава да създава прецеденти." Това заяви спортният министър Радостин Василев в пост във фейсбук профила си.

Той припомни, че проверка на експерти от дирекция „Регионална координация и контрол“ на Министерството на младежта и спорта установи наличие на сериозно разминаване в твърденията на председателя на Управителния съвет на клуба Динко Николов и Българския футболен съюз.

"В собственоръчно подписана декларация г-н Николов заяви, че ФК „Стандарт“ не развива никаква дейност през последните 3 години.

В същото време от централата предоставиха в ММС протоколи от турнири с участието на детски отбор, представляващ футболния клуб".

"Във връзка с публикации в медиите и показан протокол от проведено Общо събрание на футболния клуб, публикуван в Търговския регистър, председателят на УС Динко Николов отново декларира пред ММС, че клубът не упражнява никаква дейност, а подписът му под протокола от въпросното Общо събрание, проведено на 05.02.2021 г., е „брутално фалшифициран“. Г-н Николов заявява, че за първи път вижда този документ. Нещо повече. Той твърди, че никога не е участвал в Общо събрание на футболния клуб на тази дата", пише още министърът.

Радостин Василев заяви, че проверката на ММС продължава и че е изискана допълнителна информация и документи от БФС по този казус.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com