Радост за Италия на старта на Джирото

Филипо Гана спечели първия етап

Радост за Италия на старта на Джирото | StandartNews.com

Радост за домакините в първия ден на Обиколката на Италия по колоездене. 24-годишният Филипо Гана спечели I етап. Той измина 15.1 километра от Монреале до Палермо за 15.24 минути. Това е първа етапна победа за Гана в кариерата му в престижното състезание. 

Жоао Алмейда завърши на втора позиция, на 22 секунди зад победителя. Трети се нареди датчанинът Микел Биерг, който е с времето на португалеца.  Британецът Герайнт Томас, който е сочен за един от фаворитите, завърши на четвъртата позиция с време 15.47 минути. Двукратният първенец и любимец на домакините Винченцо Нибали се представи разочароващо и остана на 1.06 минути зад Томас.

Тазгодишното издание на Джиро д'Италия ще завърши на 21 октомври в Милано. Днес е вторият етап от състезанието от Алкамо до Агридженто с дължина 150 километра. 
103-ото издание на "Джирото" трябваше да се проведе през пролетта и да стартира от Унгария, но заради пандемията от коронавирус се наложиха драматични промени в графика му.
Сицилия ще приеме общо четири етап от обиколката тази година, като в третия етап състезателите ще изкачват планината Етна, където се намирла едноименният вулкан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай