Пуснаха ремонта на Зимния дворец

Пуснаха ремонта на Зимния дворец | StandartNews.com

Няма нарушения при поръчката, категорична е КЗК

Ремонтът на Зимния дворец в София все пак ще бъде извършен от избраното Обединение "София Спорт". Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на държавното дружество "Академика 2011" за прекратяване на обществената поръчка. Антимонополният орган е решил, че не е състоятелен мотивът, посочен в жалбата. Обявяването на завишена стойност не е нарушение на Закона за обществените поръчки. Липсата на достатъчно средства за ремонта също не е аргумент, смята комисията. Тя не приема официалния мотив на дружеството, че преди възлагането й не са направени необходимите предварителни проучвания, които да покажат колко е трябвало да струва реконструкцията на залата и така крайната цена на търга се явява немотивирана и непрозрачна.

Поръчката беше спряна от служебния министър Евгения Раданова чрез държавното дружество. Цената на ремонта е 50 милиона лева при осигурени от Министерския съвет 35 милиона. Посочва се, че в документацията за участие изрично е отбелязано, че "максималният разполагаем финансов ресурс на възложителя е 40 833 333 лева без ДДС", а тримата кандидати са предложили цени, които не надвишават посочената сума.

Решението на КЗК ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд, потвърди пресаташето на спортното министерство Красимир Панов за "Дневник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай