Сряда,

Психиатърът на Марадона - не съм виновна!

От: Владислав КОЛЕВ -
388
Психиатърът на Марадона - не съм виновна!
A
A
A

Психиатърът на Диего Марадона Агустина Косачов отрече да има каквато и да е вина за внезапната смърт на футболната легенда в края на миналата година.

Световният шампион с Аржентина от 1986 година почина на 60-годишна възраст в дома си в Буенос Айрес от инфаркт, а впоследствие прокуратурата започна разследване на обстоятелствата около смъртта му и в последните дни подложи на разпит всички медицински лица, които са се грижили за него, пише Dsport.

36-годишната Косачов бе разпитана в прокурорския офис на Сан Исидро край Буеонс Айрес, а след това адвокатът ѝ заяви, че тя е "предоставила доказателства, че не е извършила убийство". "Няма никакви подозрения, че психиатричните лекарства в дозите, в които тя е предписала, могат да доведат до сърдечна недостатъчност", каза Вадим Мисчанчук. "Тя е психиатър и няма нищо общо с клиничното състояние на пациента", допълни той.

В понеделник предстои да бъде разпитан и неврохирургът Леополдо Луке, който е бил основният лекуващ лекар на аржентинската легенда, а след това съдия ще прецени дали има достатъчно причини за започването на дело.

Всички медицински лица отричат да имат вина за смъртта на Марадона. Ако се стигне до дело и те бъдат намерени за виновни, всеки от тях може да бъде осъден на 8 до 25 години затвор.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com