Първо злато за България от Евро 2019 по борба

Дудова с титла,Николова и Селишка със сребърни отличия

Първо злато за България от Евро 2019 по борба | StandartNews.com

България има злато и два сребърни медала при жените от Евро 2019 в Букурещ. Биляна Дудова спечели третата си европейска титла, побеждавайки с 3:0 точки на финала до 59 кг Светлана Липатова (Рус). За българката това е поредно злато в различна категория. Евелина Николова и Миглена Селишка спечелиха сребърните медали.

"Усещането е страхотно. Знам колко усилия ми е коствало. Знаех, че трябва да се боря до последно. Зад мен има много хора, които ми помогнаха, така че съм благодарна на всички, които са ми помогнали. Този медал беше изключитгелно трудно извоюван. Имах и контузия, но успях да се превъзмогна и спечелих трета европейска титла. Аз съм от добрите в тези категории. Радвам се, че завърших първенството, без да ми вземат нито една точка. Това значи, че успявам да постигна своите цели", коментира Дудова пред БНТ.

"Колкото и нескромно да прозвучи, България е една от най-силните школи в света. Резултатите го доказват. Радвам се на всички момичета, въпреки че другите две загубиха финалите. Гордея се, че те успяха да се съберат и да постигнат този голям успех, въпреки травмите", каза треньорът на женския ни национален отбор Петър Касабов.

"От Тайбе Юсеин очаквам европейска титла. Не обичам да говоря предварително, но с тази увереност и тази стабилност, тя показва само и единствено това. В момента не сме в най-добрата си форма. Всичко е на 80 процента и сме насочили погледите ни към световното първенство. Надявам се да успеем, защото наистина ще бъде убийствено", завърши Касабов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай