Първенствата в Англия продължават през май

Новият сезон ще започне по-късно, обявиха от Футболната асоциация на Острова

Първенствата в Англия продължават през май | StandartNews.com

Футбол в Англия ще се играе отново най-рано през май, а сезонът във Висшата лига ще бъде довършен на всяка цена. Това обявиха днес от Футболната асоциация на Англия след среща с клубовете и ръководството на лигата. Според правилника шампионатът трябва да завърши най-късно до 1 юни, но на срещата се е постигнало съгласие тази точка да отпадне и сезонът да бъде удължен за "неопределено" време.

В същото време всички професионални мачове в страната са спрени поне до края на април. "ФА, Висшата лига, Английската футболна лига и женската футболна лига са обединени около решеността си да се намери начин всички местни мачове от първенството и ФА Къп, както и всички европейски мачове от този сезон, да бъдат изиграни, щом е възможно това да се случи по безопасен начин. Ръководството на ФА се съгласи да отпадне правилото, че сезонът трябва да бъде завършен най-късно на 1 юни и той ще бъде удължен за неопределено време. Също така единодушно бе решено, че професионален футбол няма да се играе в Англия поне до 30 април", се казва в изявление на ФА след срещата.

Днешното решение означава, че е възможно първенството в Англия да бъде довършено през лятото, а следващият сезон във Висшата лига да започне със закъснение. До края на сезона във Висшата лига остават девет кръга, Купата на Футболната асоциация е на ниво четвъртфинали, а в Шампионската лига и Лига Европа все още не са изиграни всички осминафинални мачове.  Има голяма вероятност когато се възстанови футбола в Европа тези мачове да се играят през уикендите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай