Пропадането на Гришо. Защо се случва?

Той е за първи път от три години извън топ 30

Пропадането на Гришо. Защо се случва? | StandartNews.com

Григор Димитров изпадна от топ 30 за първи път от август 2019 година. Първата ракета на България в мъжкия тенис се смъкна със седем места в световната ранглиста, в която понастоящем е под №33 с от 1471 точки.

През миналата седмица Димитров игра четвъртфинал в Делрей Бийч, но спечелените точки бяха крайно недостатъчни, за да компенсират отпадането на точките от Откритото първенство на Австралия през 2021 година, на което първата българска ракета също достигна до четвъртфиналите. 

На всичкото отгоре Григор отпадна позорно на тупрнира в Акапулко и от световния номер 130 Стефан Козлов, при това съперникът му бе контузен!

Добрата новина за българския тенис е, че от днес страната ни има двама представители в топ 200. Втората ракета Димитър Кузманов се изкачи с 10 позиции до №199 благодарение на финала, който игра на “Чаланджър”-а в Бенгалуру (Индия) и спечелените там 50 точки. Мико се прибира в България и започва подготовка с отбора за “Купа Дейвис“ за двубоя срещу Парагвай в София.

Прогрес бележат още Адриан Андреев (370-ти), Александър Лазаров (405-и) и Александър Донски (611-ти), отбелязва Спортал..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай