Принц Чарлз навършва 65 години

Трудно е да му избереш подарък, споделя Камила пред "Дейли Мейл"

Принц Чарлз навършва 65 години | StandartNews.com

Лондон. Днес принц Чарлз навършва 65 години, съобщава британското издание "Дейли мейл" и уточнява, че той вече може да подаде документи за държавна пенсия.

От британския дворец съобщават, че принцът на Уелс се отказва от полагащата му се пенсия. Той е служил в британските военноморски сили и можеше да получава по 110,15 паунда седмично. Тези пари ще отидат за благотворителни организации, категоричен е принцът.

Съпругата на принца- Камила споделя в интервю по време на посещение в Индия, че Чарлз е "най-трудният човек в света, на който да купи подарък" и едва ли ще иска да празнува това, че е станал пенсионер, обясняват от "Дейли Мейл". "Той е мъж! Те са безнадеждни!", казва още Камила по повод избора й на подарък за принца.

Най-големият син на кралица Елизабет Втора става официално престолонаследник през 1952 г. Тогава майка му се възкачва на трона, а той е само на три години.

Принц Чарлз и неговата съпруга Камила са в Индия, а по-късно ще посетят и Шри Ланка, където престолонаследникът представлява кралицата на срещата на държавните глави от Общността на нациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай