Появи се новият фаворит за треньор на Ливърпул

Също много нашумяло име през последните сезони

Появи се новият фаворит за треньор на Ливърпул | StandartNews.com

Съвсем очаквано, вече е налице новият фаворит за треньор на Ливърпул.

Португалец е актуалното вероятно име за мениджър на Ливърпул според букмейкърите. Часове след обявеното решение на Чаби Алонсо, че няма да напусне Байер Леверкузен през лятото, ставките се измениха.

Рубен Аморим е треньор на Спортинг и от няколко часа е оценяван като най-вероятен кандидат за поста. Той е само на 39 години и е считан за един от най-добрите млади специалисти в Европа

Донесе титлата на "лъвовете" от Лисабон след 19-годишна пауза през 2021-ва, а след това спечели и два пъти купата на Лигата в страната.

В момента Спортинг е в отлична позиция за нов триумф в първенството, след като води с една точка пред Бенфика и е изиграл един мач по-малко.

Португалските медии днес са категорични, че контакт между двата клуба вече е имало, но Аморим категорично отказва да води преговори за бъдещето си преди края на сезона.

Алтернативният вариант изглежда Роберто де Дзерби от Брайтън. Италианецът е на 44 години, също много млад за професията, но вече водил тимове като Сасуоло в родината си, Шахтьор (Донецк) и Брайтън - с който изгради специфичен и уникален стил на игра.

Коефициентите са близки - около 1.8-1.9 за Аморим, при 2.8-2.9 за Де Дзерби.

Куриозно, в неделя Брайтън играе точно на "Анфийл" срещу Ливърпул, в поредния кръг от Висшата лига.

Останалите имена, за които се приемат ставки:

Юлиан Нагелсман (сега селекционер на Германия) - 5.5

Ангелос Постекоглу (сега води Тотнъм) - 17

Марко Силва (сега води Фулъм) - 26

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай