Посрещнахме героите ни в борбата

Едмонд Назарян стана европейски шампион в Рим

Посрещнахме героите ни в борбата | StandartNews.com

Едмонд Назарян, Даниел Александров и треньорите на България в класическия стил на борбата се завърнаха в България след спечелените два медала на Европейското първенство в Рим.

18-годишният Назарян стана европейски шампион в категория до 55 кг и повтори постижението на баща си Армен, който отсега го е научил да се бори докрай.

Младокът спечели златото след 7:3 точки срещу миналогодишния европейски шампион Виталий Кабалоев и бе видимо развълнуван от голямата тълпа, която го посрещна на летището в София.

"Да, надявам се на още такива посрещания. Всеки път тренирам да донеса такава радост на моите приятели, на цяла България. Винаги искам да виждам такова настроение. Като вярвам в себе си и всичко се получава. Това е мотото на баща ми. "Вярвай в себе си". Няма значение кой е пред теб. Битка до последно, даваш всичко от себе си до последната секунда и всичко става", каза Едмонд пред журналистите на столичното летище.

Другият наш медалист при класиците Даниел Александров също бе доволен от представянето си, но и не от начина, по който се разви финала срещу азера Рафиг Хусеинов, загубен с 1:2.

Удовлетворен съм, но съм и разочарован. Не можах да се подготвя много добре функционално. Не бях така, както знам, че мога да бъда. Почвам да преследвам мечтата си от утре, която е квота за Олимпиадата, каза Даниел..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай