Полски десант удря по "Берое"

Полски десант удря по "Берое" | StandartNews.com

"Атлантас" са като скандинавци, отсече Хубчев

Властите в Литва обявиха извънредно положение в четвъртък. Причината за това са страховити полски хулигани. 1300 души ще атакуват страната за гостуването на "Ягелония" в Шяуляй срещу "Круоя".

Мнозина от тях ще се опитат да влязат през пристанището Клайпеда. Именно там утре "Берое" ще се изправи срещу "Атлантас" на старта си в Лига Европа. Полицията в града обяви, че взема извънредни мерки и ще затегне пропускателния режим на порта. Освен това тя призова местните да избягват в този ден пътуванията през магистрала "Балтика", за да не се засекат с страховитите гости.

В Клайпеда патрулите ще бъдат подсилени с цивилни ченгета и водачи на кучета, защото в града се очакват и около 100 привърженици на "Берое". Една част от тях пристигна вчера с тима и се настани заедно с него в хотел "Аурора сити". Литовците обявиха, че феновете от Стара Загора също ще бъдат проверени щателно и тези, които имат хулигански прояви - няма да бъдат пуснати в страната. По-късно вечерта "Берое" направи тренировка на стадион "Кретинга", който се ползва от по-скромен местен тим.

Родният тим пък прави всичко възможно, за да уреди за мача Том. Бразилецът подписа във вторник договор с вицешампионите. "Съперникът е типичен представител на скандинавския футбол. Много здрави физически хора, които разчитат повече на силата, но не стоят лошо и тактически. В мачовете, в които изиграха в Полша, изглеждаха добре. Всеки резултат, който ни класира напред, е добър. Важно е да вкараме гол и да не допуснем. Важно е да продължим. Не сме сработени и няма как за толкова бързо време. Не съм наясно със състава", заяви на летище "София" преди това Петър Хубчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай