Пол Гаскойн: Биричката ми липсва

Пол Гаскойн: Биричката ми липсва | StandartNews.com

Лондон. Бившият английски национал Пол Гаскойн призна, че може отново да посегне към чашката. Това той направи в интервю за местните медии.

Газа благодари на всички свои приятели, сред които прочутият диджей Крис Евънс, Уейн Рууни ("Манчестър Юн") и Стивън Джерард ("Ливърпул), които платиха за престоя му в клиника за алкохолици в САЩ. 45-годишният бивш халф обаче не изключва възможността отново да се пропие.

"Биричката ми липсва. Никога не казвам "никога". В бъдеще може пак да започна да пия", споделя Гаскойн пред в. "Дейли Старт".

Той не е вкусвал алкохол от три месеца, но твърди, че лесно се пристрастява към нещо и след първата чашка започва да се вълнува прекалено много. "Няма проблем да се напия, но когато съм пиян се превръщам в кошмар", добавя той.

Рууни, Джерард, Джак Уилшър ("Арсенал"), бившият капитан на националния отбор Гари Линекер, както и Крис Евънс бяха сред мнозината, които платиха престоя на Газа в клиника "Котънууд" в Аризона. Престоят там струва 7500 паунда на седмица. "Благодарен съм им от все сърце", казва Гаскойн.

Той обяснява, че е раздал повечето пари, спечелени от футбола, на хора в нужда. Включително 1 млн. паунда за благотворителност. Понякога помагал и на такива, които му пишели с молба да им даде нещичко, за да купят подаръци за Коледа на децата си.

"Ако всички играчи във Висшата лига бяха направили това, щяхме да съберем окоол 60 милиона паунда, за да помагаме на такива хора", завършва Гаскойн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай