Показаха наследникът на Абрамович в Челси

Новият купувач иска нов стадион

Показаха наследникът на Абрамович в Челси | StandartNews.com

От какво се нуждаят новите собственици на Челси? От разширяване на стадион "Стамфорд Бридж" и запазване на конкурентен отбор, който може да триумфира в първенството и Шампионската лига. Но може би на първо място е задачата да бъдат спечелени феновете на отбора. Това се подчертава в анализ на журналиста Киърън Канинг за агенция "Франс Прес", цитирана от БТА.

Основната цел на клуба е да модернизира и разшири стадиона си. Това ще погълне голяма част от 2-та милиарда долара инвестиции, които са обещани от бъдещия купувач на Челси. 

"Стамфорд Бридж", който е на 117 години, претърпя обновяване при един от предишните собственици на клуба Кен Бейтс, който го модернизира, като построи два хотела, ресторанти, барове и огромен магазин за маркетинг артикули, но капацитетът му остана 42 000 зрители.

Той е едва деветият стадион във Висшата лига и е много далеч от ултра-модерните съоръжения на конкурентите си - Манчестър Юнайтед (75 000), Тотнъм (62 000), Арсенал (60 000), Манчестър Сити (55 000) и Ливърпул (54 000).

Роман Абрамович, от когото Тод Бьоли и неговите партньори трябва да купят Челси, предложи проект за модернизация през 2014 година на стойност 1,4 милиарда паунда, за да разшири стадиона до 60 000 места, но той беше спрян през 2018 година, след като британското правителство отказа да поднови визата за строеж. Абрамович все пак е поискал от американската банка "Рейн", която контролира процеса на продажбата на клуба, да изиска от кандидат купувачите проект за инвестиция в стадиона.

Бъдещите купувачи - Тод Бьоли и неговият партньор Марк Уолтър, могат да се вдъхновят от спортните им и комерсиални успехи начело на бейзболния Лос Анджелис Доджърс, чийто страхотен стадион се издига над Лос Анджелис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай