Под напрежение. Чака ли ни нова бомба на Евро 2021

Тази вечер ще се опъват нервите на Испания и Франция

Под напрежение. Чака ли ни нова бомба на Евро 2021 | StandartNews.com

Европейското първенство вече влиза в логиката на края на сезона. Играчите са уморени, фаворитите са под напрежение.Не могат да се правят никакви прогнози, защото фактите са против логиката.

Битките от осминафиналната фаза на Евро 2020 продължават днес с още два мача.

От 19:00 часа българско време в Копенхаген трикратният европейски шампион Испания се изправя срещу финалиста от Мондиал 2018 Хърватия.

От 22:00 часа  световният първенец Франция играе с Швейцария в Букурещ.

Последният мач между Хърватия и Испания завърши с победа за "ватрените" с 3:2 в мач от Лигата на нациите през ноември 2018 година, но два месеца по-рано Испания нанесе най-тежкото поражение в историята на своя съперник с победа с 6:0. Това ще е трета среща между двата тима на еврофинали след разменени победи на Евро 2012 (Испания) и Евро 2016 (Хърватия).

"Увереността ми в отбора е същата, каквато беше преди турнира. Мисля, че заслужавахме да спечелим групата, но по отношение на мотивация и морал сме в най-добрата възможно форма.

Много съм доволен от всички играчи и всеки един от тях може да започне в утрешния мач", сподели селекционерът на Испания Луис Енрике вчера. Наставникът на Хърватия Златко Далич изрази съжаление, че няма да може да разчита на крилото Иван Перишич, който даде положителна проба за коронавирус..

"Те имат силни страни и са способни на добри неща. Неслучайно са 13-ти в ранглистата на ФИФА. Техният треньор свърши много добра работа през годините", каза треньорът на Франция Дидие Дешан, който разкри, че Люка Дин, Жул Конде и Маркус Тюрам няма да са на линия за двубоя.

"Имаме само една цел - да играем добре и да продължим напред. Щастливи сме, че ще играем срещу световните шампиони. Въпреки че всички казват, че нямаме шанс, ние вярваме в нашите възможности", сподели Владимир Петкович, селекционер на Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай