Пълната спортна зала. Мечта или близка реалност? 

Булсатком с много модерна идея за подкрепа на родния спорт.        

Пълната спортна зала. Мечта или близка реалност?  | StandartNews.com

В България често се възхищаваме на спортните ни легенди и техните впечатляващи спортни резултати от предишни десетилетия, но рядко обръщаме подобаващо внимание на съвременните спортни достижения в различните видове спортове. Ако говорим с нашите деца за спорт, виждаме преклонението им към чуждестранни спортни идоли с непосилни за нашите реални приходи и стил на живот.

Това обаче е въпрос, който се превръща в крайъгълен камък и основа на създаване и развитие на национална кауза за подкрепа на българския спорт. А кой е най-подходящият начин? Очевидно от това което направиха «БулсаткоМ», чрез излъчване на качествено съдържание, свързано с провеждането на български спортни първенства в световен и национален мащаб.

       Инвестицията на Булсатком

За любителите на спорта Булсатком инвестира в излъчване на качествено съдържание в спортния тв канал b1b-box, който отразява все повече и повече спортни събития от България. Заедно с партньорите си от продуцентската къща Circle media, предлагат на феновете висококачествена продукция чрез иновативни технологии за мобилно заснемане.

            Дилемата

За Булсатком идеята да подкрепят българския спорт живее отдавна, но е било необходимо да вземат решение дали да  подновят правата за испанското първенство. След направения анализ, от компанията заключиха, че инвестицията в това първенство, особено когато то се излъчва и в друг спортен пакет на пазара  е изцяло нерентабилно. Именно търгът за подновяване на правата на LaLiga се оказа повратната точка в решението да се пренасочат инвестициите към родния спорт като кауза и наша нова мисия.

Пренасочването към спортовете на местно ниво е тренд не само у нас, а и в други страни. "Наскоро бях поканен да участвам в международна конференция в Дубровник и по време на разговорите с мои колеги от оператори от други страни се оказа, че много от тях са стигнали до подобни заключения, особено в контекста на безконтролно растящите нива на цените за елитните футболни първенства в Европа" сподели Станислав Георгиев, генерален директор на Булсатком.

        Високите цени за клиентите

Клиентите в България са директните потърпевши от ръста на правата за английското, испанското, германското и италианското първенство, както и Шампионската лига. Неслучайно колегите от "Диема спорт" и "Макс спорт" им се наложи да повишат цените в средата на лятото, когато станаха известни новите условия за подновяване на договорите им за разпространени на елитните футболни първенства", сподели Станислав Георгиев, генерален директор на Булсатком.

           Футболът не е всичко

Виждането на компанията и спортната телевизия за недоброто състояние на българския спорт е, че не се обръща достатъчно внимание за широкото му отразяване под формата на телевизионнен продукт, с изключение на националното футболно първенство, а тук-там малко баскетбол и волейбол. А спортните дисциплини са много повече, както стана ясно на Олимпиадата, където бяха спечелени медали. Защо да не се отразяват и другите спортове, които са не по-малко трудни и престижни?

Затова решението е, излъчвайки качествено повече спортове, създавайки нови модели за подражание, ще бъдат привлечени и рекламодатели за първенствата и съответно приходи за спортните федерации. Генерирането на нов поток парични средства от рекламодатели ще активира екосистемата, и с усилията на всички страни, ще бъдат осигурени допълнителни средства за българските спортни клубове, което ще им помогне да си развият инфраструктурата и да могат да започнат да инвестират повече в детския спорт, търсейки таланта на бъдещето.

         Пълната зала - стара мечта

Като осигуряващи телевизионно съдържание, «БулсаткоМ» съвсем не смятат, че могат да се справят сами единствено с предоставянето на широко портфолио от спортни дисциплини. В завъртането на колелото съвсем закономерно трябва да се активират федерациите, но трябва да бъдат призовани и повече компании в ролята си на спонсори, които да подкрепят българския спорт. Те обещават, че логата им по тениските, около пистите и стадионите ще бъдат видени от телевизионните зрители.

"Някога, когато видим пълна зала в българските първенства по плуване, по водна топка, хандбал, джудо, борба, бих искал да знам, че ние от "Булсатком" сме допринесли поне малко за това. Когато видим все повече деца със спортни сакове в градския транспорт да отиват на тренировка по тенис, волейбол, баскетбол, футбол, ще знаем, че това е време, което изкарват далече от екс-бокса или пушкома в градинката до училище. Това е нашата мисия - да върнем децата по игрищата и залите, защото няма нищо по-добро за тях от това да спортуват в свободното си време", сподели с надежда Станислав Георгиев.

            Стратегията

Като част от стратегията си, «Булсатком» обърна внимание на много популярни в миналото, но позабравени надпревари като Международната колоездачна обиколка на България, мачове по ръгби, хокейното първенство за мъже и др. Наскоро Булсатком помогна на СК "Левски" да организира два турнира за подрастващи в ледената игра. Придобити бяха и правата за излъчване на Световното първенство по волейбол за младеж, които бяха придружени от Circle media, които отразиха техните победи и тяхното шесто място в света.

Предстоят още много вълнуващи изживявания с b1-box заедно с родните ни първенства и изявените ни спортни лица.

Какво могат да гледат зрителите на ТВ b1b-box сега

Емоциите от националното първенство по хокей вече ще са достъпни на зрителите на Булсатком. Също така, Шампионската лига по хандбал, държавното първенство  по водна топка. Това са шампионати, които също имат своята немалка аудитория и са пълни с оспорвани битки. Ще можете да им се насладите, както и да откриете новите таланти, които могат да станат изявени български спортисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай