Пиронкова: Чувствам се невероятно

Звездата ни черпила опит от друга тенисистка, която е родила

Пиронкова: Чувствам се невероятно | StandartNews.com

Цвети Пиронкова заяви след победата в третия кръг на US Open срещу Дона Векич с 6-4, 6-1, че се чувства страхотно. 

"Разбира се, малко е неочаквано, но съм супер щастлива, заяви Цвети. - Всичко изглежда същото за мен. Правя това от 15 години. Имах 3-,годишна паеза. Някак си израснах. Този специален ранкинг ти дава мотивация да не започнеш от нулата. Знаех, че всичко ще бъде различно този път. Аз съм добра приятелка с Катерина Бондаренко, която се върна в тура след като роди за втори път. Тя сподели своя опит с мен. Полезно е да има и други майки с теб в тура".

"Честно казано. Имам болки тук и там. В мача с Векич също се появиха нови. Но терапевтите тук са страхотни, както във всички турнири на WTA. Физиотерапевтите на WTA и масажистите са просто страхотни. Те ми помагат много и с всичко", каза тя.

"Преминах през много масажи, през много възстановителни процедури и опитвам да подготвя тялото си по възможно най-добрия начин. Имам един ден, за да го сторя. Надявам се, че ще съм готова за следващия си мач", добави Цвети.

"Мачът беше труден, макар резултатът да не показва това. Първият сет беше много, много на кантар, особено при 4:4. Всичко беше въпрос на няколко точки. Аз съм наистина радостна, че издържах и спечелих частта. После, във втория сет, имаше няколко важни момента. Запазих своето постоянство и това се отплати", каза българката.

"Говоря много със семейството ми. Те също са много щастливи. Може би не са толкова изненадани, колкото мен – така предполагам. Това казват. Споделиха, че знаят, че го имам в себе си. Най-вероятно не очаквахме да се случи толкова скоро, но чувството е страхотно", каза Пиронкова.

Казва, че за нея „балонът“ не е нещо ново. Играчите не са свикнали да живеят в подобна обстановка, но Пиронкова няма проблеми с това – тренира, чете книги и гледа телевизия. "Живея в мой собствен балон", каза тя с усмивка.

"Ализе е голям боец. Винаги се бори до последната точка", каза Пиронкова преди двубоя, който ще се проведе в понеделник. В мачовето досега Цвети води с 2:1 победи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай