Петев показа зъби в Правец

Новият национал Марселиньо се отправя за първите си интервюта като част от отбора в Правец

Петев показа зъби в Правец | StandartNews.com

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев мина в атака, след като бе подложен на огън и жупел заради играчите, които повика за мачовете с Португалия и Македония. В петък гостуваме на Роналдо и компания в Лисабон, а после във вторник в Скопие. Първи на мушката на Петев попадна Венцеслав Стефанов. "Доста мислих дали да отговарям или не, но ще му отвърна кратко. Неговите нападки нямат никакъв смисъл. Няма причина да ме атакува по този начин. Така показва неуважение към другите членове на Изпълкома, към Борислав Михайлов. Това са хора, които са ме назначили", обяви Петев.

После дойде ред и на Валери Божинов: "Ще му пожелая да е жив и здрав, да има успехи в бъдеще. А кой ще бъде в националния отбор - това го решавам аз!".

Трети на опашката се нареди Христо Янев, който проплака защо се пренебрегват играчите на ЦСКА. "Ще говоря с уважение за този отбор. Неведнъж съм казвал, че мястото им е в "А" група. Липсват там. Но иначе за мен е смешно... знаете какво е нивото на "В" група. Малко несериозни са такива твърдения", завърши селекционерът.
"Няма проблеми Марселиньо да играе. Проверили сме. Иска ми се да я видя България там, където доста години отсъства. Много ще е трудно, но ще направим всичко по силите си", каза още Петев.

Легенда залага на хикс

между Португалия и България. Героят от световното в САЩ през 1994 г. Ивайло Йорданов даде прогнозата си за радио "Антена 1". Той обяви, че ще бъде на стадиона и ще стиска палци за нашите. "Искам и двата отбора да направят добър мач. Може и без победител. Българин съм, но пък живях дълго време в Португалия. Не искам да изтъквам един или друг мой сънародник. Важното е как отборът ще се представи като цяло. Тимът има нови играчи и трудно ще може да покаже голямо ниво", продължи Йорданов, който дълги години бе идол за феновете на "Спортинг".

Португалец лъгал яко с годините

Едно от новите имена в националния отбор на Португалия се оказа измамник. Това е звездата на "Бенфика" Ренато Санчес. Техничарят лъгал за годините си. Той се води на 18, но всъщност е с 5 по-голям. Вина за това имали и родителите му. Той се появява на бял свят, когато те се разделят. Баща му, който е родом от Сао Томе и Принсипи, бяга на гурбет във Франция. Майката, която е от Кабо Верде забравя да го запише пред властите. Това се случва едва на 22 август 2002 година, когато таткото все пак решава да припознае детето. Ренато обаче преди това и фигурира в болница, където пише, че е проплакал за пръв път на 18 август 1997 г. в 15,25 часа.

Дяков ще помага на младите

в националния отбор. "Аз като капитан трябва да им помогна да влязат в колектива, обясни лудата глава на "Лудогорец". - Най-важното е да се раздават с всичките си сили. Тези мачове за мен са най-приятни, без да обиждам отборите от нашата черга. Сигурен съм, че за младите ще бъде още по-голямо изпитание. С нашия пример трябва да им показваме, но не с приказки. Трябва да тичат и да се борят. Когато имат амбиция, нещата се получават", обяви Дяков.

Поляците ме бъзикат, че ще ни разбият

в Португалия, но това е нормално, обясни крилото на "Легия" и националния отбор Михаил Александров. "Чувствам се страхотно в "Легия", навлизам в нещата и се надявам скоро да съм в оптимална форма. Винаги съм се чувствал готов да играя за България", сподели Александров.

В Лисабон ще се разбере дали ставаме

заяви националът Страхил Попов. "В националния отбор се чувствам много добре, това е чест и добро поле за изява на всичко. Всеки, който иска да покаже на какво е способен, желае да играе в такива мачове. Меси и Роналдо са най-добрите футболисти. Нормално е срещу такива футболисти да има респект. Трябва постепенно да избистряме нещата. А пък е и контрола и всички трябва да са освободени психически, няма нещо, което да се загуби", добави Попов.

Таланти ще заливат Попето с клипове

Ивелин Попов обяви конкурс за таланти в търсене на момче, което ще вземе под рамото си. За целта юношите ще трябва да му пратят клипове на пощата му: [email protected] или на лично съобщение на страницата му във "Фейсбук". Кандидатите обаче имат и срок до 20 май. На видеата те трябва да покажат уменията си с топката. Иначе Футболист номер 1 на България за миналата година скочи на БФС за решението и двете предстоящи контроли на националния отбор да се играят в чужбина. "Аз мисля, че тук имаме няколко стадиона, които можеха да ни приемат. Един от тях е Стара Загора", отсече Попето. "Лошите резултати дойдоха заради психологически проблеми. Сега ще можем да играем по-спокойно", завърши Ивелин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай