Сряда,

Паскал Дойчев: С Pbox изграждаме нов навик в трениращите

От: Стандарт -
389
Паскал Дойчев: С Pbox изграждаме нов навик в трениращите
A
A
A
  • Иновативният продукт е много подходящ за начинаещи и осигурява необходимата протекция на тялото, както за тях, така и за професионалните спортисти

Фокусиран, критичен, постоянно самоусъвършенстващ се. Така би описал себе си Паскал Дойчев, многократен шампион по карате от републикански и  международни състезания, строителен предприемач и собственик на фитнес верига Pulse Fitness & Spa. В основата на бизнеса и философията му за живота стоят спортната дисциплина и умението му да се адаптира към променящата се среда. Той е човек, който не спира да се развива. Затова говори и иновативният продукт, който той разработва и който към момента e единствен по рода си - универсалната фитнес платформа Pbox (Paskal Box). Какво представлява този продукт, за кого е предназначен и защо е революционен  разказва неговият създател.

- Господин Дойчев, как бихте се описали - кой е Паскал Дойчев, откъде е тръгнал и къде се намира днес?

- Авантюрист и бизнесмен. Имам късмета да съм израснал във времена с изключително динамична бизнес ситуация и съм стигнал до правилните изводи.  Аз съм човек, който успява да се приспособява лесно към "новото нормално".

- Голяма ли е крачката от успехите в спорта до успехите в бизнеса?

- Определено е доста голяма. Общото е, че и в двата случая е много трудно, но и с това се привиква. Със сигурност между спорта и бизнеса бизнесът е по-голямо състезание и изисква доста повече качества, много повече сме хората, които се съревновават рамо до рамо. Да кажем, че има допирни точки. И в двата случая помага дисциплината. За да има успех, се минава през доста лишения и отговорности. В бизнеса трябват много допълнителни познания и постоянно да обновяваш знанията си в конкретната сфера.

- Как стигнахте до идеята за Pbox?

- Стигнах до идеята по време на пандемията. Когато останах у дома. За пръв път от много години се случи наистина да почивам, защото просто светът не работеше и офисът ми беше заключен. Комбинацията от моите знания и потребността на клиентите ни, особено в груповите занимания и интересите ми в тази сфера доведоха до идеята и решението да създам Pbox. Това е продукт, който събира всички групови занимания на едно място, пази тялото и успешно измества постелките за упражнения. Просто трябва да се докоснете до него, за да разберете колко е различен и специален.

- Box като кутия или box като боксирам?

- "Box" като кутия определено.  Файтърските упражнения са за напреднали, има и такива тренировка, но едва 10%.  Тези сантиметри, които повдигат Pbox от земята, променят ъгъла при много упражнения. Характерното тук е, че всеки може да припознае любимите си упражнения при тренировката с Pbox и да надгражда. От пилатес, от кросфит - няма упражнение, което да не можеш да правиш с Pbox-а. Ние пък от своя страна показваме онлайн стотици други за различните групи мускули.

- С какво този продукт би бил полезен на човек, който не се занимава професионално със спорт? 

- Pbox е много подходящ за стартиращи или нетрениращи хора. Лекият пилатес и разтягането например стават по-лесни благодарение на платформата и заедно с нашата онлайн програма всеки може да пробва у дома или в офиса. Наши клиенти, които вече са опитали платформата, не могат да си представят да се върнат към постелките за тренировки. Изградили сме нов навик у трениращите и мислим, че това ще бъде революционно.

- А професионалистите къде ще открият предимства в ползването му?

- Предимства има при тапаут тренировките например.  Преди години в залите ни за тапаут ползвахме специална настилка и тези зали трябваше да се ползват само за това. Впоследствие, заради другите групови занимания, премахнахме тапаут, който е много популярен в България. С Pbox реално връщаме тапаут, като добавяме и други упражнения.

- Продуктът е уникален по рода си. Имате ли отзиви от големи имена - не само у нас, но и от чужбина?

- Имаме. Разработваме продукта вече втора година. Към момента подготвяме треньори. Искаме да го поднесем за ползване по най-добрия начин както вкъщи, така и в залите. Вече сме го предложили и на фитнеси в чужбина. Скоро предстои презентация и зад Pbox ще застанат хора, на които обществото вярва.

- Какво би било наистина голямо признание за Вас по отношение на тази иновация?

- Признание ще е да видя, че хората го ползват вкъщи и че е заменило неудобните постелки, които нараняват по много начини, а и не са хигиенични. Сигурен съм, че Pbox-a ще ги измести.

- Какви резултати да очакваме от тренировки с Pbox?

- Три-четири тренировки седмично с платформата и 30% промяна на храненето за всеки човек, ефектът наистина е гарантиран и ще бъде впечатляващ.

- На какви хора се възхищавате? Можете ли да посочите име?

- Възхищавам се на хора, които са се отдали на нещо, които вдъхновяват и ни карат да си вдигаме летвата.

- Защо ще препоръчате Pbox на такъв човек?

- Това е новата постелка и мога да я препоръчам на всеки един - от децата за упражнения у дома до стречинга и най-възрастния, който иска да тренира.

 

Полезни линкове:

 

Полезни линкове

https://paskal-doychev.com/

https://pulsefit.bg/

https://pulseplus.bg/

https://members.pulseplus.bg/video/?cat=pboxhttps://www.facebook.com/PBoxTraining/

https://www.instagram.com/pbox_training/

https://www.instagram.com/pulsefitnessspa/

 

 

 

 

 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com