Откриват паметник на Наим Сюлейманоглу в Момчилград

Това ще стане по време на десетата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми"

Откриват паметник на Наим Сюлейманоглу в Момчилград | StandartNews.com

Паметник на почетния гражданин на Момчилград, световен и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу, ще бъде открит в края на юли. Това ще стане по време на десетата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".

Паметникът ще бъде поставен пред спортния комплекс, който носи името на Наим Сюлейманоглу. Постаментът от стомано-бетон е готов. Фигурата на щангиста също вече е изработена. Тя е от месинг и ще бъде висока малко над 2 метра. Постаментът ще бъде облицован със сив измирски мрамор, осигурен от бизнесмена Себахатин Ватансевер.
      
"Наим Сюлейманоглу е най-известният момчилградчанин, прославил с постиженията си и България, и Турция в целия свят. Най-малкото, което ние момчилградчани можем да направим, е да му издигнем паметник в родния Момчилград. Благодарен на всички, които се присъединиха към инициативата по издигането на монумента. Момчилград е много повече от населено място, Момчилград е дух, който свързва, независимо на какво разстояние живееш", заяви  кметът на Момчилград Сунай Хасан.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай