Още 9 дни вот за Спортните чудеса

Великата победа на Вальо Йорданов в Атланта води за събитие в "Чудесата"

Още 9 дни вот за Спортните чудеса | StandartNews.com

БНТ ще покаже кои са най-харесваните шампиони и победи

Големият мач за "Спортните чудеса на България" влиза в най-горещата си фаза. Заради растящия интерес към кампанията на вестник "Стандарт" гласуването ще продължи още девет дена. Кои са спортните събития и личности, събрали най-много номинации, ще стане ясно на 10 декември. Тогава ще се проведе и церемонията, на която ще бъдат обявени Топ 5 в двете категории. Събитието, на което ще присъстват много родни спортни звезди, ще се проведе в столичния клуб Night Flight и ще бъде излъчено по БНТ. Вече над 120 000 фенове дадоха своите предпочитания в националното гласуване за "Спортните чудеса", което започна през септември.

От предложените на старта сто най-изявени наши шампиони и най-паметни победи вотът в сайта bgchudesa.com определи десетте финалисти в двете категории - за личност и за събитие. Вече две седмици продължава битката между тях за симпатиите на почитателите на спорта. В момента при личностите на солидна подкрепа се радват футболните легенди Христо Стоичков и Георги Аспарухов, кралицата на високия скок Стефка Костадинова и голямата ни надежда в тениса Григор Димитров. Множат се и почитателите на бореца Еньо Вълчев, олимпийски шампион от Токио. Шансове за попадане в Топ 5 запазват Димитър Бербатов и Веселин Топалов.

В надпреварата за най-значими спортни събития Пеневата чета продължава да трупа номинации за фурора си в САЩ 1994 въпреки избухналите с нова сила разправии между героите от незабравимото американското лято. Феновете на борбата държат в челото на класацията Валентин Йорданов за олимпийската му победа в Атланта и знаменитата схватка на Дан Колов с Удушвача от Япония. Загубата на Кубрат Пулев от Кличко пък не намали почитателите му, а равният мач на "Лудогорец" срещу "Ливърпул" даде нов залп от номинации за "орлите" от Разград. Вотът в оставащите 9 дни обаче може тотално да пренареди класациите и в двете категории.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай